Depo patladı; 2 ölü, 63 yaralı

Halen devam eden askeri depodaki yangın nedeni ile 2 kişi yaşamını yitirirken, 63 kişi de yaralandı. Durumları ağır olan 19 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Olağanüstü Hal Bakanlığı bölgede önlemleri artırırken, yakın bölgede bulunan yaklaşık

Depo patladı; 2 ölü, 63 yaralı

Halen devam eden askeri depodaki yangın nedeni ile 2 kişi yaşamını yitirirken, 63 kişi de yaralandı. Durumları ağır olan 19 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor. Olağanüstü Hal Bakanlığı bölgede önlemleri artırırken, yakın bölgede bulunan yaklaşık 28 bin kişi tahliye edildi.Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde bir kişinin kayıp olduğunu açıklarken, 2 kişinin öldüğü ile ilgili bilgileri Udmurtia Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı doğruladı.

Udmurtiya'nın Pugaçevo kasabasındaki füze birliğine ait askeri kışladaki silah deposunda gece geç saatlerde meydana gelen patlamalarda çok sayıda cephaneliğin yanarak havaya uçtuğu belirtiliyor.

Life.ru'ya konuşan Rus Savunma Bakanlığı yetkilisi patlamanın aşırı sıcaklardan olabileceğini öne sürdü. Rus yetkili, "Üstü açık mermiler güneşin etkisiyle aşırı ısınıyor ve uzun müddet böyle kalması patlama açısından çok tehlikeli" dedi. Sigara izmariti ve elektrik hatlarındaki arıza nedeni ile yangın çıkmış olabileceği de iddialar arasında.

Patlamaların devam ettiğini açıklayan Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, seri halindeki patlamaların ne zaman biteceği ile ilgili tahminlerinin olmadığını söyledi. Komşu Tataristan Cumhuriyeti'nde de etkili olan olayın yaklaşık 10 kilometrekarelik alanı kapsadığı kaydediliyor.

Olağanüstü Hal Bakanlığı kurtarma ekipleri bölgeye ulaşırken, 2 yangın söndürme uçağı, üç helikopter, 200'e yakın personel ve 30 araçla yangına müdahalede bulunuluyor.

Rusya askeri yetkilileri füze başlıklarının da depoda yer aldığını, ancak bunlar için henüz bir tehlikenin olmadığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Dmitri Bulgakov yaptığı değerlendirmede, "Füze başlıkları patlamadı. Onlar 70 santimetre kalınlığında özel inşa edilmiş bir duvar içinde korunuyor" dedi.

Polis kaynakları ise çoklu fırlatma imkanı olan Grad roketlerinin patladığı bilgisini geçti. Rusya'nın önemli askeri depolarından biri olan bölgede 5-10 bin vagon askeri patlayıcı maddenin olduğu iddia ediliyor.

UDMİRTA'DA YAKLAŞIK 50 EV YANARKEN, 160 KİŞİ DE EVSİZ KALDI.

Başkırdıstan'ın başkenti Ufa yakınlarında bulunan askeri depoda 27 Mayıs'ta, Nisan ayında da Lipetks bölgesindeki askeri depolarda patlama meydana gelmişti. Kasım 2009'da da ülkenin Ulyanovsk bölgesindeki askeri üstte patlama meydana gelmiş, 10 kişi ölmüştü. Olayın ardından Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülke genelinde tüm askeri depo ve cephanelerin titiz bir şekilde kontrol edilmesi gerektiği talimatını vermişti. Medvedev, Savunma Bakanlığı'na konuyla ilgili bir ay süre tanımıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya