Deniz Feneri'nde karar anı

Almanya'daki Deniz Feneri derneğine yönelik yolsuzluk davasında Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin bugünkü duruşmasında savcılık, toplanan bağışlardan 16 milyon 186 bin euronun amaç dışında yerlerde kullanıldığının belirlendiğini, sanıkların dolandırıc

Deniz Feneri'nde karar anı

Almanya'daki Deniz Feneri derneğine yönelik yolsuzluk davasında Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin bugünkü duruşmasında savcılık, toplanan bağışlardan 16 milyon 186 bin euronun amaç dışında yerlerde kullanıldığının belirlendiğini, sanıkların dolandırıcılık yapmak ve haksız kazanç elde etmek suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

 

Taraflar mahkeme başlamadan önce yapılan itiraflar dikkate alınarak baş sanık Mehmet Gürhan'a en fazla üst sınır olan 6 yıl, Mehmet Taşkan'a 3 yıl, Firdevsi Ermiş'e de 2 yıl tecilli hapis cezası verilmesinde anlaşmışlardı. Bugünkü duruşmada savcı Kerstin Lötz, Mehmet Gürhan'ın 6 yıl, Firdevsi Ermiş'in 2 yıl tecilli hapisle, Mehmet Taşkan'ın da 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Savcı sanıklardan Firdevsi Ermiş'in ve Taşkan'ın gözaltı sürelerini ve itiraflarını dikkate alarak tahliyelerini talep etti.

 

Sanık avukatları ise yaptıkları savunmalar sonunda Mehmet Gürhan için 5 yıl, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş hakkında 16 ay tecilli hapis cezası istediler. Ermiş ve Taşkan'ın avukatları müvekkillerinin gözaltında tutuldukları zamanı dikkate alarak tahliyelerini istediler.

Mehmet Gürhan'ın avukatı Jörg Haseneier, toplanan bağışların yıllar geçtikçe arttığını ve bu paralarla daha

 

Savcı Türkiye'deki Deniz Feneri'ni işaret etti

Savcı Lötz konuşmasında, Almanya'daki sanıkların asıl failler olmadığını, asıl faiilerin Türkiye'de olduğunu belirterek, tüm yapılanlardan Türkiye Deniz Feneri kurucularından Kanal 7 yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman'ı sorumlu tuttu. Savcı buradaki sanıkların iş başında görüldüklerini ancak tüm yönetim ve kontrolün Türkiye;den yapıldığını ve Zekeriya Karaman isminin ön plana çıktığını kaydetti. Savcı Lötz tüm bu yaşananlardan Türkiye'de Zahit Akman, İsmail Karahan ve Harun Yoldaş'ın da sorumlu olduğunu iddia etti.

 

Sanıklardan Firdevsi Ermiş son söz olarak yaptıklarından dolayı pişman olduğunu belirterek, "Hayatımı mahvettim. Mahkemeden geçmişimin üzerine bir çizgi çekecek ve bana yeni bir gelecek kurmaya imkan verecek bir karar çıkmasını bekliyorum" dedi. Mahkeme heyeti tüm tarafları dinledikten sonra karar vermek üzere oturumu kapattı. Kararın yarınki duruşmada açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya