Darbe karşıtı gösterilerde 4 kişi öldü

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Matariye ve Giza kentinin Bulak Dakrur semtlerinde cumhurbaşkanlığı koltuğuna yeni oturan Abdulfettah es-Sisi'yi protesto etmek için düzenlenen gösteri ve yürüyüşler sırasında 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Darbey

Darbe karşıtı gösterilerde 4 kişi öldü
Mısır'ın başkenti Kahire'nin Matariye ve Giza kentinin Bulak Dakrur semtlerinde cumhurbaşkanlığı koltuğuna yeni oturan Abdulfettah es-Sisi'yi protesto etmek için düzenlenen gösteri ve yürüyüşler sırasında 4 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
 
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza ve Kahire'de düzenlenen darbe karşıtı yürüyüşe polis silahla müdahale etti. Olayda Kahire'de 3 kişi, Giza'nin Bulak Dakrur semtimde 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.
 
Yaralananlar El-Matariye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Kahire'deki gösteride, Yusuf Ahmet Sabir ve İbrahim Hasan Avvad isimli iki kişi gözaltına alındı.
 
Darbe karşıtı Ulusal İttifak, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin yıl dönümü nedeniyle bugünden itibaren ülke genelinde geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya