Dakikada 100 Bin Dolar kazanıyor!

Dünyadaki dolar milyarderlerinin sayısı bir yılda rekor düzeyde artarak iki bin düzeyinin üzerine çıkarken, petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle birçok milyarder de listeden düştü. Çin merkezli araştırma şirketi Hurun Küresel Zenginler Litsesi'ne göre

Dakikada 100 Bin Dolar kazanıyor!
Dünyadaki dolar milyarderlerinin sayısı bir yılda rekor düzeyde artarak iki bin düzeyinin üzerine çıkarken, petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle birçok milyarder de listeden düştü.
 
Çin merkezli araştırma şirketi Hurun Küresel Zenginler Litsesi'ne göre, 2014’te dünyadaki milyarder sayısı 222 kişi artarak 2 bin 89 kişiye çıktı.
 
Hurun Yönetim Kurulu Başkanı ve Baş Araştırmacısı Rupert Hoogewerf, "Listeye yeni girenlerde de teknoloji ağırlıklı bir yapı var; tamamı yeni ekonomiden geliyor" dedi.
 
Listedeki 649 milyarderin malvarlıkları geçen bir yıl içinde artarken, 230'unun varlıklarında bir değişiklik olmadı, 839 milyarderi varlıklarında ise azalma yaşandı. Listeye 341 yeni milyarder katılırken, eski 95 milyarder de varlıklarındaki erimeden dolayı listeden düştü.
 
Rapora göre, Bill Gates, Carlos Slim ve Warren Buffett’ın mal varlıkları dakikada 100 bin dolar artarak, bir önceki yıla göre 52 milyar dolar arttı ve toplamda 244 milyar dolara yükseldi.
 
2014’ün en zengin kişisi Bill Gates geçen yıl mal varlığını yüzde 25 artışla 85 milyar dolara çıkardı,  mal ikinci sıradaki Slim servetini yüzde 38 artışla 83 milyar dolara, üçüncü sıradaki Buffett ise yüzde 19 artışla 76 milyar dolara çıkardı.
 
Petrol fiyatlarındaki gerileme ve Ukrayna krizi nedeniyle Batı'nın ambargosu nedeniyle Rus milyarderlin toplam varlıklarında yüzde 60 erime yaşandı. En yüksek kayıplar sırasıyla yüzde 77 ve yüzde 73 ile, Lukoil'den Vladimir Yevtushenkov ve Vagit Alekperov'un varlıklarında gerçekleşti.
 
Listeye yeni 222 dolar milyarderi katılmasına karşılık, Rus ve diğer petrol zengini milyarderlerin varlıklarındaki erimeler nedeniyle, milyarderlerin toplam mal varlıkları geçen yıla göre yüzde 1.5 düşüşle 6.7 trilyon dolara geriledi.
 
Hurun açıklamasına göre, bu varlık dahi Japonya ve Güney Kore ekonomilerinin toplamını geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler