Cumhurbaşkanlığı Sarayı kuşatıldı

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı.Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kuşatıldı

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşattı. Şii militanlar ile saray muhafızları arasında çıkan çatışmada çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Seb'in Meydanı ve Mesbahi Kavşağı civarında, saray muhafızlarıyla Husi militanları arasında çıkan çatışmalar nedeniyle askerler de tank ve ağır silahlarla sarayın etrafını kapattı; muhafızlar ise saraya giden bütün yolları kapattı.

BAŞBAKAN'IN KONVOYUNA SALDIRI

Ayrıca, başkent Sana'da Yemen Başbakanı Başbakan Khaled Bahah'ın konvoyuna Ensarullah Hareketi militanları tarafından ateş açıldı.

Başbakan basın danışmanı Racih Badi yaptığı açıklamada başbakanın durumunun iyi olduğunu ve açılan ateş sonucu hiçbir yara almadığını belirtti.

Husiler devlet televizyonu ve resmi haber ajansları ile hükümete bağlı yakıt istasyonlarına el koydu.

SOKAKLARDA CESETLER VAR

AP'ye konuşan bir görgü tanığı ağır silahların saray çevresinde kullanıldığını belirtirken, sokaklarda cesetler olduğunu belirtti. Saray çevresinden hala dumanlar yükseldiği bildiriliyor.

Gelen bilgilere göre milisler çevredeki evlere de baskınlarda bulundu.

Devlet Başkanlığı'na yakın bir yerde bulunan Halil İbrahim Camisi iki taraf arasındaki çatışmalar sırasında büyük ölçüde hasar gördü.

Gelişmeler üzerine Yemen ordu birlikleri, Devlet Başkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi'nin konutunun etrafında geniş bir güvenlik çemberi oluşturdu.

Yerel kaynaklar Yemen ordusunun Sana'nın güneyinde Husilerin mevzilerini vurduğunu söyledi. başkent Sana'nın birçok kesiminden silah sesleri duyulduğunu belirtiliyor.

ÇATIŞMALARI DURDURMAK İÇİN KOMİSYON KURULDU

Yemen Televizyonu, Devlet Başkanlığı'nın ateşkes ilan ettiğini ve toplantı çağrısı yaptığını söyledi. Toplantıya siyasi güçler de çağrıldı.

Devlet Başkanı Hadi, son gelişmeleri görüşmek üzere her kesimden danışmanlarıyla bir araya geldi. Hadi daha sonra Başbakan Halid Bahhah ve Husi danışmanıyla bir araya geldi. Yemen Hükümet Sözcüsü, çatışmaların sona erdirilmesi için, Husiler ve Devlet Başkanı Hadi'nin danışmanlarından oluşan bir komisyon kurulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

TELEVİZYON HUSİLERİN ELİNDE

Yemen Medya Bakanı Yemen Televizyonu ve Haber Ajansı'nın Husilerin kontrolünde olduğunu ve verdiği haberlerin yasal olmadığını açıkladı.

"TAM ANLAMIYLA BİR SAVAŞ"

Husi Hareketi Siyasi Büro üyesi Muhammed Bahiti, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada başkent Sana'da yaşanan çatışmaların sorumlusu olarak Devlet Başkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi'yi gösterdi.

Bahiti, 'Sana'da yaşanan tam anlamıyla bir savaştır. Herkes savaşı kendi hesabına kazanmak için çalışıyor. Bu tabii bir şey. Saldırıyı başlatan yönetimdir, biz değiliz. Yönetim saldırılarını durdurmazsa tabii ki çatışmalar devam edecektir' ifadelerini kullandı.

Al Jazeera yayınına telefonla katılan Yemenli yazar Ali Fakih, Devlet Başkanı Hadi'yi devletin kurumlarını ele geçirmek için şimdiye dek bir dekor olarak kullanan Husilerin yeni bir merhaleye geçtiklerini söyledi. Ali Fakih, Husi liderlerin söylemlerinin son günlerde değiştiğini ve özellikle de Devlet Başkanlığı Ofisi Müdürü'nün kaçırılmasının ardından, artık devletin geri kalan kurumlarını da direkt olarak ele geçirmek için harekete geçtiklerini ifade etti.

Fakih Devlet Başkanlığı Sarayı etrafında yaşanan çatışmaların son merhaleye gidişin bir başlangıcı olabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya