Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ateşle oynuyor

Erdoğan, Bayburt Şehir Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Rusya'nın uçak meselesini bahane ederek, Suriye'deki varlığını güçlendirme kurnazlığını görmezden gelemeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mesele sa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya ateşle oynuyor

Erdoğan, Bayburt Şehir Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Rusya'nın uçak meselesini bahane ederek, Suriye'deki varlığını güçlendirme kurnazlığını görmezden gelemeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mesele sadece bizim değil tüm bölgenin meselesidir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Kim terörizme çifte standart uyguluyorsa ateşle oynuyordur" sözlerini anımsatan Erdoğan, bu sözlere sonuna kadar katıldığını bildirdi.

"ATEŞLE OYNAMAMASINI TAVSİYE EDİYORUZ"

Suriye'de 380 bin cana mal olan, devlet terörü uygulayan Esed rejimine destek olmanın ateşle oynamak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"DAİŞ'le mücadele bahanesiyle uluslararası meşruiyeti olan muhalifleri vurmak, evet ateşle oynamaktır. Türkiye'nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza, bir fuara katılmak için Rusya'ya giden vatandaşlarımıza, eziyete vardırmak, evet ateşle oynamaktır. Bölgede ticari faaliyet ve insani yardım amaçlı olarak bulunabilecek tırları sorumsuz bir şekilde vurmak, evet ateşle oynamaktır. Rusya'ya çok samimi olarak ateşle oynamaması tavsiye ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya