Corona virüsü 7 kişiyi öldürdü

Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısının 133'e yükseldiği, son 24 saatte 10 kişide daha virüse rastlandığı açıklandı.Suudi Arabistan

Corona virüsü 7 kişiyi öldürdü

Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) değişik bir türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısının 133'e yükseldiği, son 24 saatte 10 kişide daha virüse rastlandığı açıklandı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Riyad’da 5, Cidde'de 4 ve Taif'te 1 kişide daha corona virüsüne rastlandığı belirtildi.

Açıklamada daha önce virüse yakalanan 7 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mayıs ayında 102 kişinin hastalandığa yakalandığı, söz konusu kişilerden 22'sinin öldüğü bildirilen açıklamada, 2012 yılından bu yana ülke genelinde virüsün bulaştığı kişi sayısının 473'e, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 133'e yükseldiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Adil Fakih, develer ile doğrudan temas edilmemesi uyarısında bulunarak, "çiğ deve eti" tüketilerken önlem alınmasını ve kaynatılmamış deve sütünün içilmemesini istemişti.

Amerikalı bilim insanlarının, develerden bulaştığı tahmin edilen virüse karşı etkili antikorlar bulduğu açıklanmıştı.

SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012’de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya