Çocuklara Kafa Kestirecek

Afganistan'da Taliban, Güney Koreli rehinelerden birini öldürdü. Diğer 22 rehine için tanınan süre dün gece doldu; Afgan hükümetiyle pazarlık yapılıyor. Bu arada, Taliban lideri Mansur Dadullah, çok sayıda yabancıyı kaçırmayı ve bu kişilerin kafalarını ço

Çocuklara Kafa Kestirecek

Afganistan'da Taliban, Güney Koreli rehinelerden birini öldürdü. Diğer 22 rehine için tanınan süre dün gece doldu; Afgan hükümetiyle pazarlık yapılıyor. Bu arada, Taliban lideri Mansur Dadullah, çok sayıda yabancıyı kaçırmayı ve bu kişilerin kafalarını çocuklara kestirmeyi planladıklarını söyledi.

Taliban sözcüsü Yusuf Ahmedi, "Sürenin dolmasından bu yana hiçbir rehine öldürülmedi, hepsi sağ" dedi.

Gazne Bölgesi Emniyet Müdürü General Ali Şah Ahmetzay da, "Tüm gece boyunca ayaktaydım. Taliban rehinelerden birini bile öldürseydi haberim olurdu. Kimse öldürülmedi. Görüşmelere devam etmek için Taliban ile temas kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Güney Kore basınına göre, kendi doğum gününde öldürülen rehine grubun lideri olan 42 yaşındaki bir papaz.

Taliban sözcüsü, pazarlıkların iyi gittiğini fakat taleplerinin karşılanmaması durumunda diğer rehineleri de kurşuna dizeceklerini söyledi. Taliban, rehineler karşılığında hapisteki 8 militanın bırakılmasını istiyor.

Güney Kore'de bir kiliseye mensup 18'i kadın, 23 Güney Koreli gönüllü çalışmak için Afganistan'a gitmişti.

Taliban: "Çocukları eğitmek istiyoruz"

Bu arada, Afganistan'da Güney Koreli rehineleri elinde tutan Taliban militanlarının, mümkün olduğunca çok sayıda yabancıyı kaçırma emri aldıkları bildirildi.

Taliban liderlerinden Mansur Dadullah, İngiliz Channel 4 televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Taliban militanlarına kaçırabildikleri kadar çok yabancıyı kaçırmaları emri verildiğini söyledi.Bu açıklamayı Afganistan ve Pakistan arasındaki gizli bir bölgeden yaptığını kaydeden Dadullah, militanların, rehinelerin kafalarını çocuklara kestirmeyi planladığını belirtti.

Çocuklara askeri eğitim vermek istediklerini söyleyen Dadullah, "Çocukları zalim işgalcilere ve imansızlara karşı eğitmek istiyoruz. Çocuklara cesaret kazandırmak için, onları imansızların ve casusların kafalarını keserken kullanmak istiyoruz" dedi.

Dadullah da rehine değiş tokuşuyla serbest kalmış Tutuklu Taliban militanlarının serbest bırakılmasını sağlamak için yabancıların kaçırılmasının "etkili" bir yöntem olduğunu savunan Dadullah, "Adam kaçırma eylemlerine başvurmak, elbette etkili bir yöntem. Tüm militanlara, nerede olurlarsa olsunlar, her milletten yabancıları kaçırmaları emri verdim. Böylece rehine pazarlığı yapabiliriz" dedi.

Mansur Dadullah, Afganistan'da geçen mart ayında kaçırılan İtalyan gazeteci Daniele Mastrogiacomo'nun serbest bırakılması karşılığında tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmişti.

Mastrogiacomo'nun serbest bırakılması karşılığında, aralarında Dadullah'ın da bulunduğu 5 Taliban mahkumun serbest bırakılması o dönemde çok eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya