Çinli yazar beynini dondurttu

Çinli bilim kurgu yazarı Du Hong, bir süredir mücadele ettiği ölümcül pankreas kanseri son evresine girince oldukça radikal bir karar aldı.  50 yıl içinde Batılı bilim insanlarının ölen insanları yeniden hayata döndüreceğine inanan yazar, öldükten sonra

Çinli yazar beynini dondurttu

Çinli bilim kurgu yazarı Du Hong, bir süredir mücadele ettiği ölümcül pankreas kanseri son evresine girince oldukça radikal bir karar aldı. 

50 yıl içinde Batılı bilim insanlarının ölen insanları yeniden hayata döndüreceğine inanan yazar, öldükten sonra çocuklarına beyninin dondurulmasını vasiyet etti. Yazarın beyni 30 Mayıs'taki ölümünden sonra kriyojenik yöntemle dondurularak ABD'deki Alcor Yaşam Uzatma Vakfı'na gönderildi. Her aşamasıyla vakfın ilgilendiği beyin dondurma işlemi 117 bin dolara mal oldu. Du'nun, vücudu kriyojenik yöntemle dondurma konusunda "Üç Beden Sorunu" (The Three-Body Problem) isimli bir kitabı da bulunuyor. Du'nun beyninin Çin'de dondurulan ilk beyin olduğu ve ikinci bir kişinin beynini öldükten sonra dondurtmak istediği belirtildi. Yazarın kızı, annesinin ölümünden sonra sosyal medyada, "Anne, gelecekte görüşmek üzere" mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler