Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde deprem! 5,8 ile sallandılar

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,8 büyüklüğünde deprem.

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde deprem! 5,8 ile sallandılar

Çin'in kuzeybatısında bulunan Sincan Uygur Özerk Bölgesi, bugün sabah saatlerinde 5,8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı.

Çin Deprem Ağları Merkezi'nin (CENC) verdiği bilgilere göre, depremin merkez üssü bölgenin Kızılsu Kırgız Özerk İli'ne bağlı Akçi ilçesinde kaydedildi. Yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşen bu doğal olay, bölgede büyük bir endişe yaratmasına rağmen ilk raporlara göre herhangi bir can kaybı veya ciddi hasar meydana getirmedi.

Bu deprem, bölgede dün yaşanan ve 5,3 büyüklüğünde ölçülen sarsıntının ardından geldi. Ardı ardına yaşanan bu iki deprem, bölge sakinlerinde doğal afetlere karşı dikkat ve hazırlık seviyesini artırdı. Yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı uyarıda bulunarak, vatandaşların acil durum prosedürlerine uygun hareket etmelerini tavsiye etti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Çin'in sismik olarak aktif bölgelerinden biri olarak biliniyor. Bu nedenle, bölge sakinleri ve yerel yönetimler, deprem gibi doğal afetlere karşı sürekli bir hazırlık içinde bulunuyor. Son deprem, bölgedeki afet yönetim sistemlerinin etkinliğini bir kez daha test etmiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler