Çin'in 'Köpek Yeme Festivali'ne Büyük Tepki

Çin'in Yulin kentinde düzenlenen  'Köpek Yeme Festivali'nde köpekler işkenceye uğrayarak öldürülüyor. Her yıl yapılan bu vahşet dünyadan büyük tepki gördü. Türkiye dahil tüm dünya bu korkunç vahşeti durdurmaya çalışıyor. Çin’in güneyindeki Yulin kentinde

Çin'in 'Köpek Yeme Festivali'ne Büyük Tepki

Çin'in Yulin kentinde düzenlenen  'Köpek Yeme Festivali'nde köpekler işkenceye uğrayarak öldürülüyor. Her yıl yapılan bu vahşet dünyadan büyük tepki gördü. Türkiye dahil tüm dünya bu korkunç vahşeti durdurmaya çalışıyor. 

Çin’in güneyindeki Yulin kentinde her yıl yaz gündönümünü kutlamak için 21 Haziran’da gerçekleştirilen ‘Köpek Yeme Festivali’ bu yıl dünyanın her yerinden hayvanseverlerin büyük protestolarıyla karşılaştı. Her yıl yaklaşık 10 bin köpeğin kesildiği festivalin durdurulması için change.org adresinde başlatılan imza kampanyasında, 1 milyon imza toplandı. Sosyal medyada, önceki festivallerde köpeklerin vahşice katledildiğini gösteren yüzlerce fotoğraf paylaşıldı. Köpeklerin canlı canlı derilerinin soyulduğu, yakıldığı, kancalara takılarak işkencelere maruz kaldığını gösteren fotoğraflar, hayvanseverleri harekete geçirdi.

ÇİN’DE HALK İKİYE BÖLÜNDÜ

Çin’in bazı kentlerinde 600 yıldır süren bu ‘gelenek’, ülkede yaşayanları da ikiye bölmüş durumda. Bazıları bunun bir gelenek olduğunu ve sürdürülmesi gerektiğini düşünürken, çok sayıda hayvansever festivalin iptal edilmesi için 13 şehirde protesto yürüyüşleri gerçekleştirdi.

 

SOKAKLARDA KÖPEK KALMADI

Ülke medyasında çıkan haberlere göre, Yulin’de festival için bütün hazırlıklar tamamlanmış durumda. Kent halkı, sokak sokak dolaşarak festival için köpekleri topladı. Yüzlerce köpek, 21 Haziran’daki işkenceli ölümü bekliyor. 2011’detepkiler sebebiyle iptal edilen festivalin bu yıl da iptal edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor.

cin-009.jpg

TÜRKİYE’DE DE TEPKİLER BÜYÜYOR

Vahşi festivale Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları da “Çaresiz gözlerle bakan bu canları yaşatmaya var mısın? Yulin festival değil hayvan katliamıdır, insanlık suçudur. Sessiz kalma” cümleleriyle tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler