Çin-Türkiye ilişkilerinde ilerleme

Çin Başkonsolos Vekili: Türkiye ile aramızdaki ilişkiler derinleşti.

Çin-Türkiye ilişkilerinde ilerleme

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Chen Su, ülkesi ile Türkiye arasındaki stratejik, ekonomik, siyasi ve kültürel gibi ilişkilerin derinleştiğini söyledi.


İstanbul’daki Yön Radyo ile Çin’deki Sincan Halk Radyosu arasındaki yayın işbirliğinin 10’uncu yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi. Çok sayıda davetlinin katıldığı, iki ülke halk türküleri ve halk danslarından örnekler sunulan törende konuşan Çin’in İstanbul Başkonsolos Vekili Chen Su, iki radyonun 10 yıl önce stratejik işbirliğine giderek yaptıkları ortak yayınların halklar arasındaki işbirliği ve iletişime ve ilişkilerin stratejik düzeye taşınmasında çok önemli katkı sağladığını anlattı. Çin ile Türkiye arasındaki stratejik ilişkilerin günümüzde geliştiğini, derinleşerek karşılıklı ikili görüşmelere yansıdığını belirten Chen Su, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Çin’de yapılan ‘Kuşak ve Yol’ uluslararası işbirliği zirvesine katıldı ve Çin Cumhurbaşkanı Xe Jinping ile son 2 yılda 4’üncü görüşmeyi yaptı. Bu kadar sık görüşmeler iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin yansımasıdır. İki ülkenin kapsamlı işbirliği  sağlam bir temel atıyor. Şu anda iki ülke kuşak ve yol insiyatifinin ortak koridor projesine bağlanması için büyük emek harcıyor.”


“İPEK YOLU CANLANDIRILMALI”

 Chen Su, eski İpek Yolu’nun canlandırılması için politika ve  para iletişimi ile ulaşımın birbirine bağlanmasını gerektirdiğini vurgularken şunları ekledi:

“Halklar arasındaki iletişimi, İpek Yolu’nun yeniden canlandırılmasının en önemli unsuru olarak görmemiz lazım. Sincan Halk Radyosu ile Yön Radyo, halkların yüreğinden gelen sesi doğru bir şekilde ifade edecek, halklar arasındaki iletişimi pekiştirecek ve ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirecek, böylece ortak istişare, gelişme ve kazanç niteliğindeki kuşak ve yol inisiyatifini yerine getireceklerdir.”





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya