CIA'dan Şok Rapor

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Michael Hayden, El Kaide terör örgütünün ABD'yi hedef alan “büyük çapta saldırı” hazırlığında olduğu uyarısında bulundu.Hayden, New York'taki Uluslararası İlişkiler Konseyi önünde yaptığı konuşmada, “Uzmanları

CIA'dan Şok Rapor

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Michael Hayden, El Kaide terör örgütünün ABD'yi hedef alan “büyük çapta saldırı” hazırlığında olduğu uyarısında bulundu.


Hayden, New York'taki Uluslararası İlişkiler Konseyi önünde yaptığı konuşmada, “Uzmanlarımız El Kaide'nin merkezi yönetiminin Amerikan ulusunu hedef alan büyük çapta saldırılar düzenleme hazırlığında olduğunu belirtiyorlar” dedi.

CIA Başkanı, El Kaide'nin çok sayıda kişinin ölümüne, kitlesel yıkımlara yol açabilecek ve önemli ekonomik sonuçlar doğurabilecek hedefleri vurmayı amaçladığını da ifade etti.

11 EYLÜL ÖNCESİ YENİ KASET

El Kaide lideri Usame Bin Ladin, 3 yılın ardından ilk kez yayınlanan bir video kasetinde göründü.

Bin Ladin kasette, “Amerika en büyük ekonomik güç olmasına ve en güçlü ve modern askeri güce sahip olmasına rağmen, bu savaşa ve ordusuna, tüm dünyanın orduları için harcadığından daha çok harcamasına, ve dünya politikalarını etkileyen ana ülke olmasına rağmen, 19 genç adam bu ülkenin pusulasının yönünü değiştirebildi” dedi.

Usame Bin Ladin, ABD'nin ekonomik olarak kan kaybettiğini, mücahitlerin prestijininse tüm dünyada artığını söyledi.

Amerikalılara savaşı sona erdirmek için 2 seçenek olduğunu söyleyen Bin Ladin, “Bunlardan biri bizim yapabileceğimiz bir şey. Size karşı çatışmayı ve saldırıları artırmak. Bu bizim boynumuzun borcu ve kardeşlerimiz bunu zaten yapıyorlar. İkincisi ise sizin yapacağınız bir şey. Sizi İslam'ı kucaklamaya çağırıyorum” diye konuştu.

Bin Ladin, “Büyük şirketlerin savaş kışkırtıcı sahipleri sizin demokratik sisteme güveninizin azaldığını ve bir alternatif aradığınızı anlar anlamaz, ki bu alternatif İslamdır, sizi memnun etmek için peşinizden gelecekler...” dedi.

Usame Bin Ladin, ABD Başkanı George Bush'un Irak'ta kaybettiğini kabul etmeyi reddederek eski Sovyetler Birliği'nin hatalarını tekrarladığını da iddia etti.

ABD'de düzenlenen 11 Eylül saldırılarının altıncı yıl dönümünü yaklaşırken yayınlanan kasetin doğruluğu kesinlik kazanmadı.

CNN: “BİN LADİN'İN YENİ VİDEO KASETİ TEHDİT UNSURU İÇERMİYOR”

Öte yandan, CNN televizyonu, Amerikalı üst düzey bir yetkilinin verdiği bilgilere dayanarak, incelenmekte olan kasette, “ABD'ye karşı açık tehditlere rastlanmadığını ancak Irak savaşındaki bazı olaylara atıfta bulunulduğunu, bu olaylardan birinin, eğer kanıtlanırsa, video kasetinin yakın zamanda çekildiğini gösterebileceğini” aktardı.

Bu arada, CIA sözcüsü ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, “kasetin yakın zamanda çekilmiş olabileceğini” söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya