Charlie Hebdo para kavgası yaşanıyor

Fransız basınında çıkan haberlere göre medyaya sızan yazışmalar dergi bünyesindeki mali tartışmaları gün yüzüne çıkarttı.İddialara göre derginin yazarlarından Laurent Leger, yazı işleri toplantısında 11 çalışanla bir araya gelerek toplanan gelirlerin eşit

Charlie Hebdo para kavgası yaşanıyor

Fransız basınında çıkan haberlere göre medyaya sızan yazışmalar dergi bünyesindeki mali tartışmaları gün yüzüne çıkarttı.

İddialara göre derginin yazarlarından Laurent Leger, yazı işleri toplantısında 11 çalışanla bir araya gelerek toplanan gelirlerin eşit paylaşımı için bir topluluk kurduklarını söyledi. Habere göre toplantıda bulunan çalışanlardan birinin ise Charb'ın hayatını kaybettikten kısa bir süre sonra hissesini konuşmanın doğru olmadığını söyledi.

Charlie Hebdo'nın 23 yıldır avukatlığını yapan Richard Malka ise Fransız basınına vergidiği demeçte "Bazı gerilimler olduğunun farkındayım. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerini önemsiyorum. (Karikatürist) Riss hala hastanede, Charb'ın hissesi ise varisleri tarafından donduruldu. Bu kadar para iyilikten ziyade zarar getirdi" diye konuştu.

Derginin halen yüzde 40 hissesine saldırıda ölen çizer Charb'ın varisleri, yüzde 40'ına hastanede tedavisi devam eden çizer Riss, geri kalan yüzde 20'ye ise derginin müdürü Eric Portheault sahip bulunuyor.

Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak'ta yapılan kanlı saldırıda, aralarında derginin ünlü çizerlerinin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası çıkarılan ilk sayının satışından ve toplanan bağışlardan 15 milyon avrodan fazla gelir elde edildiği iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler