Cezaevinde yangın: 81 ölü

Şili'nin başkenti Santiago'da bir cezevinde çıkan yangında 81 kişi hayatını kaybetti. 19 kişi yaralanırken 200 kişinin de tahliye edildiği belirtildi. Devlet televizyonunun haberinde, San Miguel cezaevinin alevler içindeki görüntüsü yayınlandı. Yangın sır

Cezaevinde yangın: 81 ölü

Şili'nin başkenti Santiago'da bir cezevinde çıkan yangında 81 kişi hayatını kaybetti. 19 kişi yaralanırken 200 kişinin de tahliye edildiği belirtildi.

 

Devlet televizyonunun haberinde, San Miguel cezaevinin alevler içindeki görüntüsü yayınlandı. Yangın sırasında 200 kadar mahkumun ise tahliye edilerek kurtarıldığı açıklandı. 

 

Şilili yetkililer cezaevindeki yangının sebebini şu anda bilmediklerini ve ölen 81 mahkumun kimliklerini tespit etmeye çalıştıklarını açıkladı. Cezaevinde yangın çıktıktan sonra bazı mahkumlar parmaklıkların arasında beyaz bezler sallayarak yardım istedi. Cezaevi önünde toplanan mahkum yakınlarının ise ağladıkları görüldü.

 

Mahkumların yakınları, hapishanenin ana kapılarının kapatıldığını ve iftaiye görevlilerinin içeri girmesine izin verilmediğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya