CERN'de kara delik çıktı

Kendilerine “Yunan Güvenlik Takımı” diyorlar. İnternet aleminde bir ilke imza attılar. Yunan hacker takımı, dünyanın en sıkı korunan sistemlerinden biriyle çalışan CERN'in sistemine saldırdılar. CERN, olayla ilgili açıklamada bulunmadı ancak bilgisayar gü

CERN'de kara delik çıktı
Kendilerine “Yunan Güvenlik Takımı” diyorlar. İnternet aleminde bir ilke imza attılar. Yunan hacker takımı, dünyanın en sıkı korunan sistemlerinden biriyle çalışan CERN'in sistemine saldırdılar. CERN, olayla ilgili açıklamada bulunmadı ancak bilgisayar güvenliğinin gözden geçirilmesine başlandı.

Hacker grubu, CERN'in "Asrın Deneyi" için 10 Eylül'de çalıştırdığı LHC'ye (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı) bağlı CMS detektörünün www.cmsmon.cern.ch adlı sitesine saldırıp dalgalarını geçti. Olay "asıl kara delik CERN'n bilgisayar sisteminde" dedirtti.

Protonların dev dedektörlerden geçtiği sırada CERN bilgisayarlarına giren hackerlar gönderdikleri mesajlarla uyarıda bulunup güvenlik zaafıyla alay etti.
LHC deneyine zarar vermek gibi bir amaçları bulunmadığını belirten hackerlar bu saldırıyı güvenlik açığını göstermek için yaptıklarını söyledi. Dünyanın en büyük deneyini yapan CERN çalışanı bilim adamları daha önce yaptıkları açıklamada, tehdit mailleri aldıklarını söylemişlerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler