CERN kanser ve AIDS'in çaresi

CERN'de yürütülen deney sonuçlarının tüm dünyadaki bilimsel kuruluşlarla hızlı ve güvenli paylaşımı için oluşturulan Grid teknolojisi, konferansla tanıtılıyor. Katılımcı bilim adamlarına göre bu hızla giderse 10 yıla kadar dünya internetin çok ötesinde ye

CERN kanser ve AIDS'in çaresi
CERN'de yürütülen deney sonuçlarının tüm dünyadaki bilimsel kuruluşlarla hızlı ve güvenli paylaşımı için oluşturulan Grid teknolojisi, konferansla tanıtılıyor. Katılımcı bilim adamlarına göre bu hızla giderse 10 yıla kadar dünya internetin çok ötesinde yeni bir bilgi ağı ile tanışacak.

ÇIĞIR AÇAN YENİ BİR BULUŞ

CERN'de yıllardır devam eden bilimsel çalışmalar dünyaya yeni bir teknolojinin de kapılarını açtı. Bilgisayarların hesaplama ve veri depolama kaynaklarını internet üzerinden paylaşmak amacı ile oluşturulan bir servis olan Grid adlı sistem, şu an kullanılan internetten milyonlarca defa daha hızlı işlem yapmaya imkân sunarken, kapasite olarak da çığır açacak nitelikte. Gigabayt'ın üstü olan Terabayt ve onun üstü olan petabyte hünüz kullanımda değil. Grid teknolojisi petabyte olarak dev bir kapasite kullanımına sahip.

Kanser ve AIDS gibi hastalıkların tedavisi kısa sürede çok sayıda deney gerektireceğinden bu yeni teknoloji bu süreçte tedaviyle yıllar kazandıracak. O kadar ki Gridle yapılan bir yıllık deney çalışmaları, günümüz teknolojisi ile yürütülen deney çalışmaların 10 yılına denk geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya