Camiye Saldırı Düzenlendi

ABD güçlerinin dün, Bağdat'ın kuzeyinde açılan ateşte bir askerlerinin ölmesinden sonra silahlı kişilerin olduğu camiye saldırı düzenlediği bildirildi.ABD ordusu adına bugün yapılan açıklamada, Bağdat'ın kuzeyindeki Termiye kentindeki Sünnilerin gittiği c

Camiye Saldırı Düzenlendi

ABD güçlerinin dün, Bağdat'ın kuzeyinde açılan ateşte bir askerlerinin ölmesinden sonra silahlı kişilerin olduğu camiye saldırı düzenlediği bildirildi.

ABD ordusu adına bugün yapılan açıklamada, Bağdat'ın kuzeyindeki Termiye kentindeki Sünnilerin gittiği caminin çatısındaki iki silahlı kişiye havadan füze saldırısı düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, uçaktan ''Hellfire'' füzesi atılmadan önce camidekilerin dışarı çıkması çağrısı yapıldığı ifade edildi.

Bölgedeki ABD güçlerinin sözcüsü, dinen kutsal bir mekana saldırıyla ilgili olarak, (camiyi terör eylemlerini düzenlenmek için sığınmak amacıyla kullandıklarını söylediği) direnişçileri suçladı.

Sözcü, operasyon sırasında camide hafif hasar meydana geldiğini, 20 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya