Camiye katliam yaptılar: 235 kişi öldü

Mısır'da Ariş kentindeki Ravza Camisi yakınında meydana gelen patlamada 235 kişi öldü, 120 kişi yaralandı. Mısır'da üç günlük yas ilan edildi. ​

Camiye katliam yaptılar: 235 kişi öldü

Mısır'da Sina yarımadasının kuzeyindeki Ariş kentinde bir camiye cuma namazı sırasında bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Ravza camisi yakınında düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 235 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı. 

Yerel güvenlik güçleri, camiye gelenlere 4 araçtan ateş açıldığını belirtti. Görgü tanıkları saldırganların askeri üniforma giydiğini aktardı. 

Yerel kaynaklar saldırının düzenlendiği camiyi ağırlıklı olarak Sufilerin kullandığını söyledi. Terör örgütü DAEŞ Sufileri dinsizlikle suçlamış ve Sufilere yönelik saldırılar düzenlemişti.



3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Saldırı sonrası Mısır'da 3 günlük yas ilan edildiğini açıklandı.
Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, ilerleyen saatlerde Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanıyla bir güvenlik toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Mısır Sina yarımadasında 2013 yılından bu yana artan terör saldırılarıyla mücadele ediyor.


KALIN'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Mısır'da camiye yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Sina Yarımadası'nda El Ariş kentinin batısında bulunan El Ravdah Camisi'ne cuma namazı sırasında saldırı düzenlendiğini üzüntüyle öğrendiklerini belirten Kalın, teröristlerin önce canlı bomba saldırısı düzenlediklerinin, sonrasında ise cemaate ateş açtıklarının bildirildiğini kaydetti.

Kalın, son resmi açıklamalara göre saldırıda 200'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini, 125 kişinin yaralandığını ifade etti.

Bu menfur terör saldırısını şiddetle kınadıklarını vurgulayan Kalın, saldırıda hayatını kaybeden masum vatandaşlara Allah'tan rahmet niyaz etti, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yararlılara da acil şifalar diledi.

"TERÖRİZME KARŞI MÜCADELEDE ETKİN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ"

Kalın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye, kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun terörizmi insanlığa karşı suç olarak görmekte, bu görüşünü tüm uluslararası, bölgesel ve ikili temaslarında kuvvetle dile getirmektedir. Dünyanın muhtelif bölgelerinde yaşanan elim hadiseler, terörizme karşı mücadelede etkin uluslararası iş birliğinin hayati önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Türkiye, dost ve kardeş Mısır halkının bu menfur saldırıdan kaynaklanan acısını içtenlikle paylaşmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler