Cami saldırıları İsveç’te protesto edildi

İsveç’te camilere yapılan saldırılar başkent Stockholm’deki İsveç Parlamentosu önünde binlerce kişi tarafından protesto edildi.İsveç Müslümanlar Konseyi ve İsveç Genç Müslümanlar Federasyonu tarafından organize edilen gösteriye yaklaşık 3 bin kişi katıldı

Cami saldırıları İsveç’te protesto edildi

İsveç’te camilere yapılan saldırılar başkent Stockholm’deki İsveç Parlamentosu önünde binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İsveç Müslümanlar Konseyi ve İsveç Genç Müslümanlar Federasyonu tarafından organize edilen gösteriye yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Göstericiler ellerinde “Camime dokuma” şeklinde pankartlar taşırken bir İsveçlinin elinde taşıdığı “Ateistim ama bugün Müslümanları destekliyorum” yazılı döviz dikkat çekti. Gösteriye Avrupalı Demokratlar Birliği, partilerin gençlik örgütleri ve STK’lar da destek verdi.

Konuşmacılar arasında bulunan İsveç’in Gana asıllı siyahi Kültür Bakanı Alice Bah, hükümet tarafından önümüzdeki günlerde İslamofobi hakkında önemli tedbirler alınacağını söyledi. Yerel Yönetimler Bakanı Ardalan Shekerabi de yaptığı konuşmada, “Bu saldırılar insanların dini özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır” dedi.

İsveç’teki 500 bin Müslüman’ın çatı örgütü olan İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, “Kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından son haftalarda iki mescit ve bir cami saldırıya uğradı. İsveç’te yaşayan Müslümanları bu olaylar endişeye uğratıyor. Biz İsveç’in en büyük Müslüman örgütü olarak devlet bazında bazı tedbirler alacağız. Önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler