Büyükelçilikleri kapattılar

 İran ve İngiltere, büyükelçiliklerini karşılıklı olarak kapatırken, iki devlet arasındaki diplomatik ilişkilerin başka ülkeler aracılığıyla süreceği bildirildi.Devlet televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İngiltere ile büyükelç

Büyükelçilikleri kapattılar

 

İran ve İngiltere, büyükelçiliklerini karşılıklı olarak kapatırken, iki devlet arasındaki diplomatik ilişkilerin başka ülkeler aracılığıyla süreceği bildirildi.

Devlet televizyonunun haberine göre, Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İngiltere ile büyükelçilikleri karşılıklı olarak kapatıldığını söyledi.

Salihi, İran'ın İngiltere'deki çıkarlarının Umman, İngiltere'nin İran'daki çıkarlarının da İsveç tarafından korunacağını kaydetti.

Taraflar arasında uzun süredir devam eden diplomatik kriz sürecinde geçen yıl öğrenciler Tahran'daki İngiltere Büyükelçiliği'ni basmış, İngiltere de Londra'daki İran Büyükelçiliği'ni kapatma kararı almış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya