Büyük provokasyon! Kuran-ı Kerim yırtıp yere attı

Önce Finlandiya İnsanı Partisi'nin lideri De Wit, AP seçim kampanyasında büyük bir provokasyona imza attı.

Büyük provokasyon! Kuran-ı Kerim yırtıp yere attı

Finlandiya'da aşırı sağcı Önce Finlandiya İnsanı  Partisi (Suomen Kansa Ensin) Başkanı Marco De Wit, Avrupa Parlamentosu (AP)  seçimlerine yönelik çalışmalarında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere attı.   

Helsinki’nin Kamppi semtinde son bir haftadır seçim çadırı kuran ve  burada AP seçimleri için oy toplayan Wit, konuşmaları esnasında polisin gözleri  önünde zaman zaman   Kur'an-ı Kerim'i yere atarak büyük bir provokasyon yaptı.   

Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Komitesi üyesi Yakup Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Wit'e tepki gösterdiğini  belirterek, ''Polise onun nefret suçu işlediğini söyledim ve engel olmalarını  istedim. Polis müdahalede bulunmadı.'' dedi.  

Aşırı sağcı liderin Hz. Muhammed'e de hakaretlerde bulunduğunu anlatan  Yılmaz, söz konusu provokasyona bazı kişilerin de mani olmaya çalıştığını ifade  etti.

Estonyalı 17 yaşındaki Müslüman bir gencin Wit'e engel olmaya  çalıştığını ve Rus arkadaşı ile Wit'i tartakladığını belirten Yılmaz,  ''Finlandiya'da nefret suçu ve din dokunulmazlığı kanunlarda var. Wit, Kur'an'ı  yere atarak, yırtarak, Peygamberimize hakaret ederek nefret suçu işliyor ancak  polis ses çıkarmıyor. Wit'i durdurmak için Müslüman gençler müdahale ediyor ve  tartaklıyor, polis yine ses çıkarmıyor yani insanları birbirlerine  kışkırtıyorlar.'' diye konuştu.

Provokasyonun videosunu çekip sosyal medyada yayımladıklarının altını  çizen Yılmaz, ''Sadece Kur'an-ı Kerim'i değil önceki konuşmalarında Tevrat'ı da  yere atarak provokasyona imza attı. Eski Meclis Başkanı Eero Heinaluoma, Yahudi  Milletvekili Ben Zyskowicz olay yerindeyken bunu yaptı. Daha sonra Wit alanda  bulunanların bazılarından dayak yedi. Birçok polis sadece dayağı izledi. Ben de  polisin bu ikiyüzlü tutumuna kızıyorum. Olayın arkasını bırakmayacağım. Suç  duyurusunda bulunmaya devam edeceğim.'' ifadelerini kullandı.  

Geçen ay da Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) hareketi  lideri Rasmus Paludan'ın Müslümanların yoğun yaşadığı semtte Kur'an-ı Kerim'i  yakıp Müslümanlara küfür etmesi büyük tepki çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler