Büyük çatışma: 58 ölü

Gine'de güvenlik güçlerinin, cunta yönetimine muhaliflerin düzenlediği protesto gösterisine silahla müdahale etmesi sonucu ölenlerin sayısının 58'e yükseldiği bildirildi. Adını açıklamak istemeyen bir doktor, olayların ardından Konakri'deki Donka Üniversi

Büyük çatışma: 58 ölü
Gine'de güvenlik güçlerinin, cunta yönetimine muhaliflerin düzenlediği protesto gösterisine silahla müdahale etmesi sonucu ölenlerin sayısının 58'e yükseldiği bildirildi.

Adını açıklamak istemeyen bir doktor, olayların ardından Konakri'deki Donka Üniversite Hastanesi morguna 58 ceset getirildiğini belirtti.

FRANSA'DAN SERT KINAMA

Bu arada, Fransa Dışişleri Bakanlığı, Gine güvenlik güçlerinin muhaliflerin düzenlediği protesto gösterisine silahla müdahale etmesini sert bir dille kınadı.

Bakanlık bildirisinde, gösteri sırasında tutuklananların tümünün "derhal ve şartsız olarak serbest bırakılması" çağrısında bulunuldu.

Gine İnsan Hakları Örgütü Başkanı Thierno Maadjou Sow, başkent Konakri'nin sokaklarında toplandıktan sonra bir stadyumun içinde ve çevresinde toplanan muhalifleri dağıtmaya çalışan güvenlik güçlerinin kalabalığa ateş açtığını söylemiş ve şimdiye kadar 14 kişinin öldüğünü tespit ettiklerini, bu sayıya hastanedekilerin dahil olmadığını belirtmişti.

Görgü tanıkları da olaylar sırasında bazı muhalif liderlerin tutuklandığını, 20 protestocunun da yaralandığını bildirmişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler