Bunlar kıyamet alâmetleri mi?

2011 yılının başından itibaren insanları korkutan olaylar meydana geliyor. Bu olaylardan bazıları:KUŞLAR VE BALIKLAR: Dünyanın değişik ülkelerinde ardarda meydana gelen kuş ve balık ölümleri bu listenin en merak edilen olayı olarak görülüyor. ABD Arkansas

Bunlar kıyamet alâmetleri mi?

2011 yılının başından itibaren insanları korkutan olaylar meydana geliyor. Bu olaylardan bazıları:

KUŞLAR VE BALIKLAR: Dünyanın değişik ülkelerinde ardarda meydana gelen kuş ve balık ölümleri bu listenin en merak edilen olayı olarak görülüyor. ABD Arkansas eyaletinde kırmızı kanatlı kara tavuk ölümleriyle başlayan olaylar yine aynı eyaletteki bir nehirde, balıkların nedeni anlaşılamayan bir şekilde ölmesiyle devam etti. Daha sonra Louisiana’da 500 kara tavuk, Brezilya’da 100 ton sardalya, Yeni Zelanda’da yüzlerce “snapper” cinsi balık, ABD Maryland eyaletinde 2 milyon balık ölü bulundu. Bunları Danimarka ve İsveç’teki kuş ölümleri takip etti. Olaylarla ilgili global bir çevre felaketi sonucu oldukları veya biyolojik silah deneyleri yüzünden meydana geldikleri gibi teoriler üretiliyor.

ARILAR ÖLÜYOR: ABD’de yapılan son araştırmalara göre bazı yaban arısı cinslerinin sayılarının son 20 yılda yüzde 90 oranında düştüğü açıklandı. Uzmanlar Kuzey Amerika’da bulunan 50 farklı cins yaban arısından 4 türün ciddi bir tehlike altında olduğunu söylediler. Dünyada yaban arısı miktarındaki düşüşe global iklimdeki değişikliklerin neden olduğu düşünülüyor.

ÇÖLDE KAR: ABD Las Vegas ve Los Angeles kentlerinde son 40 yıl içinde ikinci defa kar yağdı. Nevada Çölü’nün ortasında bulunan Las Vegas’ta kar kalınlığı 20 santime ulaştı. 2008’de yağan kar ise hızla erimişti. Kış aylarında sıcaklığın 20 derece civarında seyrettiği Los Angeles’taki kar, uçuş trafiğini aksatırken Arizona, Utah ve California eyaletlerinde de tipi halinde yağışlar görüldü.

YENGEÇLERE NE OLDU?: Önceki gün İngiltere’nin Kent bölgesindeki sahile vuran 40 bin ölü yengeç ülkede şok etkisi yarattı. Palm Körfezi plajını dolduran yengeçlerin değişen hava koşulları nedeniyle öldüğü düşünülüyor. Bir süre ısınan havaya aldanıp kıyı şeridine giden yengeçlerin havanın soğumasıyla hipotermi geçirip öldükleri sanılıyor

Parlak yeşil nehir

Geçtiğimiz hafta Kanada’nın Victoria kentinde bir nehrin suyu renk değiştirerek parlak yeşil bir hal aldı. Birkaç saat boyunca kalan bu renk daha sonra eski haline geri döndü. Çevre Bakanlığı nehre yakındaki bir fabrikadan kimyasal sızmış olabileceğini söyledi.

Bir yılda temizlenecek

Son 50 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Avustralya’da yağmur dinmiyor. Sel suları yüzünden 9 kişinin hayatını kaybettiği ülkede taşan nehir ve derelerin etkisi altına aldığı alanların büyüklüğü Fransa ve Almanya’nın toplamına ulaştı. En az 1 yıl içerisinde temizlenebileceği söylenen bölgeden yaklaşık 200 bin kişi tahliye edildi. Selin en çok etkilediği Queensland eyaletindeki Rockhampton kentinde su seviyesi 9 metreye yükseldi. Önümüzdeki günlerde 75 bin nüfuslu kentin yüzde 40’ının sulara gömüleceği, şu ana kadar tam 22 kasaba ve köy sular altında kaldığı belirtildi. Kara ve demiryolu ulaşımı yapılamayan bölgede yeni bir kasırga beklenirken sel sularının çekilmesinin 1 ayı bulacağı ifade edildi. Dünyanın en büyük kömür ihracatçısı olan Avustralya’da sel yüzünden tüm ihracatın yüzde 75’i durduruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler