Bugün Suriye'de 66 kişi öldü

 Suriye'de yönetime bağlı birliklerin rejim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 66 kişinin öldüğü bildirildi.Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), ordunun Humu

Bugün Suriye'de 66 kişi öldü

 

Suriye'de yönetime bağlı birliklerin rejim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 66 kişinin öldüğü bildirildi.

Merkezi İngiltere'de olan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), ordunun Humus ve çevre ilçelerinde ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 17 kişinin öldüğünü, Rastan ve Telbise ilçelerinin top ve havan mermilerinin yerleşim yerlerine isabet ettiğini kaydetti. 

Örgüt, Şam'ın birçok banliyösünde düzenlenen operasyonlarda 15, Dera'da 16, Halep'te 7, Deyru'z Zor'da 4, İdlib'te 5 ve Hama kentinde iki olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda güvenlik güçlerince açılan ateşte 53 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. 

Bu arada, farklı bölgelerdeki yerel kaynaklar, güvenlik güçlerinin Şam'ın Zuhur ve Muhacirin semtlerine baskınlar düzenlediğini, düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişinin tutuklandığını ve ordunun söz konusu bölgelere takviye birlikleri gönderdiğini ifade etti. Başkentin Tadamoon bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı, semtte şiddetli patlamaların da meydana geldiği, bölgedeki patlama ve ağır silah seslerinin kentin tüm kesimlerinde duyulduğu kaydedildi. 

Tadamoon'a yakın olan ve Filistin kampında da hava destekli operasyonlar düzenlendiğini dile getiren kaynaklar, bölgede açılan tank ateşi, atılan roket ve havan mermilerinin yerleşim birimlerine isabet etmesinde birkaç evin yıkıldığını ve çok sayıda evde de hasar oluştuğuna değindi. 

Ülkenin güneyinde yer alan Dera kentinde de iki ordu arasında sokak çatışmalarının yaşandığını belirten kaynaklar, kentte bir helikopterin yerleşim birimlerine ağır silahlarda sürekli ateş açtığına dikkati çekti. 

Dera Beled'te açılan açılan ateşte ölü ve yaralıların olduğunu sözlerine ekleyen kaynaklar, Hama'nın Arbain bölgesinin güvenlik güçlerince kuşatıldığını, yoğun topa ateşinin yerleşim birimlerini hedef aldığını ve halkı bir korku sardığını belirterek, bölgede "iki ordu arasında çok şiddetli çarpışmaları yaşandı" dedi. 

Halep'te ÖSO ile nizami ordu arasında çatışmaların yaşandığını ve ÖSO'nun kentte çok stratejik askeri yerlere saldırdığını anlatan kaynaklar, yönetim birliklerinin şehirde helikopter destekli operasyonlarına devam ettiğini ve halkın her gün kitleler halinde kenti terk etmeye başladığını anımsattı. 

Deyru'z Zor kentinin hava istihbarat birim yarımcısı Nasır Mustafa'nın ülkedeki olaylarına tepki olarak görevinden ayrılarak muhaliflere katıldığını dile getirdi. 

Öte yanda, Şam haber ağı, Suriye ordusuna bağlı birliklerin, Suriye'nin başkenti Şam'ın Cedide Artuz kırsalında gerçekleştirdiği operasyonlarda ölü sayısının 50'ye yükseldiğini duyurdu. 

Dün gerçekleşen operasyonlarda, Artuz Cedide (Yelda beldesi) ölü sayısı 28 olarak verilmişti. 

Yerel kaynaklar, Suriye'de operasyonların devam ettiği kentlerde insanların acil gıda malzemelerine, tıbbi ihtiyaca ve çocuk mamasına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya