Budistler Müslümanları yaktı, polisler izledi!

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Myanmar’da Budistlerin Müslüman azınlığa saldırdığı olaylar sırasında polisin müdahale etmeden izlediğini gösteren görüntülere ulaştı.BBC’nin yayınladığı ve Meiktila kasabasında polisler tarafından çekilen görüntülerde, Budistl

Budistler Müslümanları yaktı, polisler izledi!

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Myanmar’da Budistlerin Müslüman azınlığa saldırdığı olaylar sırasında polisin müdahale etmeden izlediğini gösteren görüntülere ulaştı.

BBC’nin yayınladığı ve Meiktila kasabasında polisler tarafından çekilen görüntülerde, Budistlerin bir Müslüman’a ait kuyumcuya saldırdıkları ve evleri ateşe verdikleri görülüyor.

Geçen ay 43 kişinin öldüğü olaylar sırasında yapılan kayıtta ayrıca, üzerine benzin dökülerek yakılan Müslüman bir adam görülüyor. Görüntülerde, ateşe verilen adam yerde kıvranırken, birisi “Su dökün” diyor, ama sonra bir başkasının “Su dökmeyin, bırakın ölsün” dediği duyuluyor.

Bir başka sahnede de kaçmaya çalışan genç bir adamın yakalandıktan sonra, aralarında bir Budist rahibin de bulunduğu grup tarafından dövüldüğü görülüyor. Sonra da söz konusu şahıs bir kılıç darbesiyle öldürülüyor. Görüntülerin sadece bir yerinde Myanmar polisinin yanan evlerden kaçan Müslüman kadın ve çocukları koruduğu görülüyor. Son şiddet olayları 20 Mart’ta Müslüman kuyumcuda, Budist bir çiftle çıkan tartışmanın ardından başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya