"Bu savaş ilanıdır"

Hafta sonu Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ve Suriyeli muhaliflerin tek çatı altında birleşme kararının çıktığı toplantıya yönelik tepkiler sürüyor.Suriye Dışişleri bakanı Faysal Miktad bugün yaptığı açıklamayla, Surye rejiminin toplantıyı "savaş ila

"Bu savaş ilanıdır"


Hafta sonu Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen ve Suriyeli muhaliflerin tek çatı altında birleşme kararının çıktığı toplantıya yönelik tepkiler sürüyor.

Suriye Dışişleri bakanı Faysal Miktad bugün yaptığı açıklamayla, Surye rejiminin toplantıyı "savaş ilanı" olarak değerlendirdiklerini duyurdu.

"Muhalifler durumu Birlşmiş Milletler mekanizmaları çerçevesinde barışıl biçimde çözmek istemiyor" diyen Miktad, sözlerini "Doha'da yayınlanan belgeyi okuduk, hükümetle her türklü diyaloğu reddediyorlar" şeklinde sürdürdü.

ABD VE FRANSA TANIDI
ABD ve Fransa'dan ise toplantıya destek gelirken her iki ülke de Doha'da açıklanan Suriye Devrim ve Muhalif Güçler Ulusal Koalisyonu'nu, muhaliflerin çatı örgütü olarak tanıdı.

ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner, "atrtık politik geçiş için bir yapı var ama halen yardımımızın doğru yerlere gittiğinden emin olacağımız teknik komitelerin kurulmasını bekliyoruz"  dedi.

Toner ayrıca, "kanlı Esad yönetiminin sonunu getirecek ve Surye halkının demokratk ve barışçı geleceğine start verecek çerçeveyi sağladığı için Ulusal Koalisyon'u destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

FRANSA'DAN SİLAH SİNYALİ
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Elysee Sarayın'da düzenlediği basın toplantısında, "Fransa'nın, Suriye halkının tek temsilcisi ve gelecekte kurulacak geçici demokratik yönetim olarak Suriye Ulusal Konseyi'ni tanıdığını ilan ediyorum" dedi.

Hollande ayrıca "Suriyeli muhaliflere silah dağıtımı konusunun zorunlu olarak tekrar tartışılması gerekebileceğini'' de söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler