Bu saldırıda rekor ölü!

Nijerya’nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de araç içinde yerleştirilen bombalarla yapılan saldırıda en az 51 kişi öldü. LAGOS  Nijerya’nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de iki araç içine yerleştirilmiş patlayıcılarla yapılan saldırıda en az 51

Bu saldırıda rekor ölü!
Nijerya’nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de araç içinde yerleştirilen bombalarla yapılan saldırıda en az 51 kişi öldü.
 
LAGOS 
 
Nijerya’nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de iki araç içine yerleştirilmiş patlayıcılarla yapılan saldırıda en az 51 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.
 
Saldırıya ilişkin basına açıklamada bulunan polis komiseri Tanko Lawal patlamada şimdiye kadar 35 kişinin öldüğünün teyit edildiğini belirtti. Bölgede bulunan bir Kızılhaç görevlisi tarafından daha sonra yapılan açıklamada da Boko Haram örgütünce düzenlediği sanılan saldırıda ölü sayısının en az 51’i bulduğunu ve çok sayıda kişinin enkaz altında mahsur kaldığını kaydetti.
 
Yetkililer, dün akşam saatlerinde meydana gelen patlama sonucu bazı binaların çöktüğünü, alev alan bazı binalarınsa saatlerce yandığını bildirdi. El Hasan Birma adlı bir kent sakini, bölgede bulunan AA muhabirine yaptığı açıklamada televizyondan futbol maçı seyredilen bir merkezin yakınındaki saldırının maç seyrettiği sırada düzenlendiğni söyledi Saldırının ardından sokakta çok sayıda yanmış cedese rastlandığını belirten Birma, yaralıların hızla hastanelere sekv edildiğini anlattı. Birma, el yapımı patlayıcıların “Boko Haram teröristlerince” televizyondan futbol maçı seyretmek amacıyla oluşturulmuş merkezin yakınına önceden yerleştirilmiş olduğunun sanıldığını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler