Bu öneri Kaddafi'yi bittirecek!

Libya'da isyancılar ile hükümet yanlıları arasındaki çatışmalar devam ederken, bugün ABD ve Avrupa'dan dışişleri bakanları Libya'daki durumu görüşmek üzere bir araya geliyor. Almanya, Libya'ya ödemelerin 60 gün dondurulmasını önerdi. Libya'nın Misrata ken

Bu öneri Kaddafi'yi bittirecek!

Libya'da isyancılar ile hükümet yanlıları arasındaki çatışmalar devam ederken, bugün ABD ve Avrupa'dan dışişleri bakanları Libya'daki durumu görüşmek üzere bir araya geliyor. Almanya, Libya'ya ödemelerin 60 gün dondurulmasını önerdi.

 

Libya'nın Misrata kentinde bugün isyancılar, orduya ait bir uçağı düşürerek, pilotları rehin aldı. Reuters ajansı, radyo istasyonunu bombalayan uçağın pilotlarının isyancılar tarafından rehin alındığını belirtti.

 

İsyancılar, başkent Trablus'un 200 kilometre doğusundaki Misrata kentinin kontrolünü günlerdir elinde bulunduruyor. Libya'nın özellikle doğu kentleri üzerindeki nüfuzunu kaybeden Kaddafi'nin son kalesi olarak Trablus görülüyor.

 

ALMANYA'DAN MÜTHİŞ ÖNERİ

Dünyanın önde gelen ülkeleri, "Kaddafi sonrası" Libya'yı görüşmek üzere Cenevre'deki Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi toplantısında bir araya geldi.

 

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cenevre'deki toplantıya giderken yaptığı açıklamada, söz konusu zirvede, Libya'daki krize karşı siyasi ve insani alanlarda ne gibi tepkiler verilebileceğini görüşeceklerini belirtti.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de Muammer Kaddafi'nin mali kaynaklarını kesmek amacıyla Libya'ya yapılacak tüm ödemelerin 60 gün dondurulmasını önereceğini söyledi. Westerwelle Cenevre'de yaptığı açıklamada, "Bu nedenle bütün finansal akışın kesilmesini sağlamaya uğraşıyoruz. Libya'ya önümüzdeki 60 gün içinde yapılacak tüm ödemelerin dondurulması gündemde" dedi.

 

BM yaptırımlarının hemen ardından Libya'ya ödemelerin de dondurulması Kaddafi'ye ağır darbe indirecek bir gelişme olarak gösteriliyor.

 

Libya'da kanlı bir iç savaş halini alan Kaddafi yönetimine karşı başlayan ayaklanmaya müdahale eden BM Güvenlik Konseyi, dün oybirliğiyle Kaddafi ailesi ve yakın çevresinden 16 kişiye uluslararası seyahat yasağı getirmiş, aileden 6 kişinin de mal varlıklarını dondurmuştu. Konsey ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni de Libya'da insanlık suçu soruşturması başlatmakla görevlendirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya