Bu Kedi Eceli Geleni Anlıyor

kedi, hastaların ne zaman öleceğini biliyor.

Bu Kedi Eceli Geleni Anlıyor

ABD'nin Rhode Island eyaletinde çoğu Parkinson ya da Alzheimer hastası olan yaşlıların kaldığı Steere House Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan bir kedi, hastaların ne zaman öleceğini biliyor. Oscar adlı erkek kedi, bakımevi sakinlerinin yanında yatarak, hastanın ölümünün yakın olduğunu haber veriyor.

Oscar'n yanına yattığı yaşlı, en geç 4 saatte ölüyor. Brown Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Dosa, kedinin 25 kez doğru tahminde bulunduğunu yazdı. Oscar bir hastanın yanına yattığında, yaşlının yakınlarına haber verildiğini söyleyen Dosa, aile üyelerinin, hastanın son saat ve dakikalarında yanında olabildiğini ifade etti.

VİZİTEYE ÇIKIYOR

2 yaşındaki Oscar, bakımevinde büyüdü. Çalışanlar, 6 aylıkken doktorlar gibi odaları dolaşan Oscar'ın hastaları kokladığını fark etti. Brown Üniversitesi'nden Joan Teno, Oscar tahmin konusunda uzmanlardan daha başarılı dedi.

 Bilim adamları Oscar'ın bu yeteneğine açıklama getiremiyor. Uzmanı Nicholas Dodman, bu olayın biyokimyasal bir açıklaması olabileceğine inanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler