Boston bombacısına idam

2013 yılında Boston Maratonu’na düzenlenen bombalı saldırıdaki rolü gerekçesiyle suçlu bulunan Cevher Tsarnaev ölüm cezasına çarptırıldı.Polisin müdahalesi sırasında öldürülen abisi Tamerlan Tsarnaev ile birlikte 3 kişinin ölümüne ve 260 kişinin yaralanma

Boston bombacısına idam

2013 yılında Boston Maratonu’na düzenlenen bombalı saldırıdaki rolü gerekçesiyle suçlu bulunan Cevher Tsarnaev ölüm cezasına çarptırıldı.

Polisin müdahalesi sırasında öldürülen abisi Tamerlan Tsarnaev ile birlikte 3 kişinin ölümüne ve 260 kişinin yaralanmasına neden olan Cevher Tsarnaev, geçtiğimiz Nisan ayında Boston’da çıkarıldığı mahkemede, hakkındaki 17’si muhtemel ölüm cezası taşıyan 30 ayrı davanın hepsinden suçlu bulunmuştu. Nisan ayındaki duruşmada 21 yaşındaki Tsarnaev’i suçlu bulan jüri, dün de oy birliğiyle ölüm cezası alması gerektiğine karar verdi.

Tsarnaev, hakkındaki hükmün okunacağı ve henüz tarihi belli olmayan duruşmaya kadar polis gözetiminde kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler