"Borat" karakteri şeklinde giyinen 6 Çek turist tutuklandı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da film karakteri Borat Sagdiyev şeklinde giyinen 6 Çek turist tutuklandı.

"Borat" karakteri şeklinde giyinen 6 Çek turist tutuklandı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da film karakteri Borat Sagdiyev’in ünlü mayosunu giyen 6 Çek turist, uygunsuz giyindikleri gerekçesiyle tutuklandı. Ayrıca turistler 67 dolar para cezasına çarptırıldı.

Öte yandan İsrail kökenli İngiliz oyuncu Sacha Baron Cohen, 2006 yılında "Borat: Şanslı Kazakistan Milletinin Çıkarlarını Arttırmak için Amerikan Kültürünün İncelenmesi" filminin senaryosunu yazmıştı. Bunun üzerine Cohen, Borat Sagdiyev’in karakteristik özelliklerini izleyerek bir belgesel yapmak için ABD’ye gitmişti.

Ayrıca Borat, Orta Asya devletinde tartışmalı bir figür olmaya devam ediyor. Kazakistan filmi ve DVD satışlarını yasaklarken, Cohen’i dava etmekle tehdit etmişi. Filmin Kazakistan’daki bölümleri Romanya’da çekilmiş olsa da Kazak yetkililer, ülkeyi ırkçı, cinsiyetçi ve ilkel tasvir ettiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya