Bomba alarmı!

Brüksel alarma geçti...

Bomba alarmı!
Belçika'nın başkenti Brüksel'de bomba alarmı... Güvenlik ajansı, şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinde bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. Patlayıcı düzeneği taşıdığı tahmin edilen şüphelinin gözaltına alınmasıyla birlikte kentte bomba alarmı verildi.

Brüksel'de hafta sonu düzenlenen terör operasyonlarının ardından dün de metro istasyonlarında sıkı güvenlik önlemleri alınmıştı. Metro istasyonlarına giriş kontrollü sağlanmış, çoğunlukla dört girişi olan metro duraklarında giriş tek kapıdan ve polis denetiminden sonra verilmişti.

Kentin önemli noktalarında çok sayıda polis ve askerin nöbet tuttuğu görülmüştü. Brüksel'in kritik noktalarında çeşitli askeri araçlar hazır bekletiliyordu.

Brüksel'de düzenlenen terör operasyonunda özellikle cumartesi Sabah saatlerinde çok sayıda ev ve garaj aranmış, 40 kişi gözaltına alınmıştı. İlk aşamada gözaltına alınanların 12'si tutuklanmıştı. İncelemelerin tamamlanması sonrasında üç kişinin tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Belçika basını, tutuklanan üç şüphelinin terörist eylemler peşinde olduğunu ve cumartesi oynanan Belçika-İrlanda maçında büyük bir terör eylemi planladığını yazmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya