BM'den yardım çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 5 milyon Filistinli mülteci için tüm bağışçıları yardıma çağırdı. BM Genel Sekreter Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiserliği tarafından ajansın mali sıkıntıla

BM'den yardım çağrısı
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 5 milyon Filistinli mülteci için tüm bağışçıları yardıma çağırdı.
 
BM Genel Sekreter Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiserliği tarafından ajansın mali sıkıntılarına ilişkin kaygıların Genel Sekreterliğe iletildiği bildirildi.
 
Açıklamaya göre, son günlerde birçok ülke lideriyle konuyu değerlendiren BM Genel Sekreteri Ban, Ortadoğu'daki kriz dönemlerinde UNRWA'nın Filistinli 5 milyon kayıtlı mülteciye verdiği desteğin önemini vurgulayarak UNRWA'nın yarım milyon çocuğa da eğitim sağladığını kaydetti.
 
UNRWA'nın bu yıl daha önce hiç görülmemiş biçimde mali sıkıntı yaşadığını ifade eden Ban, "Filistinli çocukların 2015-2016 sezonunda gecikmeksizin okula başlayabilmeleri için mümkün olan en kısa sürede 100 milyon dolar yardıma ihtiyaç var. Bunun için tüm bağışçılara destek çağrısı yapıyorum" ifadelerini kullandı.
 
BM verilerine göre, sayıları yaklaşık 5 milyon olan Filistinli mültecilerin 2 milyon 100 bini Ürdün'de, 1 milyon 300 bini Gazze'de, 914 bini Batı Şeria'da, 500 bini Suriye'de, 447 bini ise Lübnan'da yaşıyor.
 
Filistinliler, Ürdün'de 10, Suriye'de 9, Lübnan'da 12, Batı Şeria'da 19 ve Gazze'deki 8 mülteci kampında iskan ediliyor. 1949 yılında kurulan UNRWA, Filistinli mültecilere sağlık, eğitim, rehabilitasyon ve koruma alanlarında destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler