BM'den en sert İsrail açıklaması

Konsey, İsrail'i dünkü saldırıdan dolayı kınarken, gözaltına alınan sivillerin ve gemilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. Ayrıca, olayla ilgili "hızlı, tarafsız, güvenilir ve şeffaf bir soruşturma açılması" da istendi. Böylelikle, Türkiye'

BM'den en sert İsrail açıklaması

Konsey, İsrail'i dünkü saldırıdan dolayı kınarken, gözaltına alınan sivillerin ve gemilerin bir an önce serbest bırakılmasını talep etti. Ayrıca, olayla ilgili "hızlı, tarafsız, güvenilir ve şeffaf bir soruşturma açılması" da istendi. Böylelikle, Türkiye'nin dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından dile getirilen taleplerinden büyük bir bölümü de karşılanmış oldu. BM'nin kapalı toplantısı 10 saat sürdü. Diplomatlar, ABD'nin temkinli tutumu nedeniyle sert bir metin üzerinde uzlaşma sağlanması olasılığının düşük olduğunu belirtiyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya