Biz Türkleri çok seviyoruz!

Güney Afrika'da Türklerin inşa ettiği Nizamiye Külliye'sinde düzenlenen Kuran Okuma Yarışması için Johannesburg'a gelen Mescid-i Haram imamı Halid El-Gamidi, "Biz İslam'a hizmet için yarışan Türkleri çok seviyoruz." dedi. Nizamiye Camisi'nden çok etkilend

Biz Türkleri çok seviyoruz!
Güney Afrika'da Türklerin inşa ettiği Nizamiye Külliye'sinde düzenlenen Kuran Okuma Yarışması için Johannesburg'a gelen Mescid-i Haram imamı Halid El-Gamidi, "Biz İslam'a hizmet için yarışan Türkleri çok seviyoruz." dedi. Nizamiye Camisi'nden çok etkilendiğini ifade eden imam, "Çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz burada." ifadelerini kullandı.
 
Şubat-Mart aylarında bölgesel müsabakalarda finale katılan hafızlar, Türk Camisi olarak bilinen Nizamiye'de 9. Güney Afrika Ulusal Kuran Yarışması'nda (SANQC) yarıştı. Mescid-i Haram imamlarından Halid El-Gamidi, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Enver Surtee ve ülkedeki bir çok Müslüman büyükelçi yarışmayı birlikte izledi.
 
Radyo ve televizyonların canlı verdiği yarışmada birinci gelen Hafız Adeeb Harneker, Suudi Arabistan'daki Kuran yarışmasında ülkesini temsil edecek.
 
Kabe'de Teravih namazı kıldıracağı için ülkede kısa süre kalan Halid El-Gamidi, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Güney Afrika'ya daha önce de geldim. Çok sevdiğim bir ülke. Müslümanların sayısı az olmasına rağmen çok etkililer. Ayrıca bu yarışmaya ev sahipliği yapan Nizamiye Camisi beni çok etkiledi. Çok güzel bir ortam oluşturmuşsunuz burada. Biz İslam'a hizmet için yarışan Türkleri çok seviyoruz." diye konuştu.
 
Nizamiye'de Cuma namazını kıldıran Gamidi için binlerce insan camiye akın etti. Akşam ve yatsı namazlarını da burada kıldıran Gamidi, Kuran yarışması ardından davetlilerle külliyede bulunan Osmanlı Saray Restoranı'nda yemek yedi.
 
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Enver Surti, "Nizamiye Camisi bugün çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu cami, Güney Afrika ve dünya Müslümanlarını birleştiren bir adres oldu. Türklere ve Ali Amca'ya (Katırcıoğlu) yaptığı bu eserden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Benim torunum da bu külliyede yer alan Türk Okulu Nizamiye'de okuyor." şeklinde konuştu.
 
Sosyal medyada da gündem olan Kuran Yarışması'nda dereceye giren hafızlara çeşitli ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler