'Bir daha Hz. Muhammed karikatürü çizmeyeceğim'

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'da "Luz" mahlasıyla çizen Renald Luzier, bir Fransız dergisine verdiği röportajda, 7 Ocak sonrası dergiden ayrılarak bir daha hiçbir şey çizmek istemediğini ancak kaybettikleri arkadaşları anısına bir süre daha çizm

'Bir daha Hz. Muhammed karikatürü çizmeyeceğim'

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'da "Luz" mahlasıyla çizen Renald Luzier, bir Fransız dergisine verdiği röportajda, 7 Ocak sonrası dergiden ayrılarak bir daha hiçbir şey çizmek istemediğini ancak kaybettikleri arkadaşları anısına bir süre daha çizmeye devam ettiğini kaydetti.

Hayatının sonuna kadar çizer olarak kalmak istemediğini belirten Luz, "Bir daha Hz. Muhammed karikatürü çizmeyeceğim, artık bu konularla ilgilenmiyorum" dedi.

Luz, derginin saldırıdan sonra çıkan ilk sayısının kapağındaki karikatürü çizmişti.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve art arda 3 gün devam eden terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetmiş, emniyet güçlerinin operasyonları sonucu saldırganlar ölü ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler