Bilinmeyen Hastalık 8 Can Aldı

Endonezya'da, henüz ne olduğu bilinmeyen bir hastalığa yakalanan 30 kişiden 8 kişinin öldüğü bildirildi.Sağlık Bakanlığından Mervan Nusri, Cava adasındaki Kanigoro köyünde görülen salgınla ilgili olarak, "Bu, SARS ya da kuş gribi değil, ama kesinlikle end

Bilinmeyen Hastalık 8 Can Aldı

Endonezya'da, henüz ne olduğu bilinmeyen bir hastalığa yakalanan 30 kişiden 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Sağlık Bakanlığından Mervan Nusri, Cava adasındaki Kanigoro köyünde görülen salgınla ilgili olarak, "Bu, SARS ya da kuş gribi değil, ama kesinlikle endişe verici" dedi.

Nusri, başlangıçta bir zehirlenmeden şüphelendiklerini, ancak su ve yiyeceklerde zehirleyici bir maddeye rastlamadıklarını söyledi.

Kanigoro köyünde son 3 günde 30 kişinin bulantı ve nöbet gibi belirtilerle hastaneye kaldırıldığını kaydeden Nusri, 8 kişinin tedavide geç kalınması nedeniyle yaşamını yitirdiğini, tedavi altına alınan 22 kişiden 9'unun taburcu edildiğini belirtti.

İlk bulgulara göre bir virüs ya da bakterinin karaciğeri etkilediğini anlatan Nusri, Sağlık Bakanlığının hastalığı araştırdığını, hastalardan alınan doku örneklerinin başkent Cakarta'ya gönderildiğini açıkladı.

Endonezya'da bazı yerel medya organları ise hasta olan kişilerin "kara büyünün" kurbanları olduğu şeklindeki haberlere yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya