Beşşar Esad'a çifte darbe

 Suriye'de Esad rejimine yakınlığı ile bilinen ülkenin en önde gelen Sünni ailelerinde Tlas ailesine mensup iki komutan daha saf değiştirdi. Başkent Şam'ın Guta Şarkiyye banliyösünde konuşlu 10. Tümen 51. Tank Tugayı komutanları Suheyr ve Rami Tlas muhali

Beşşar Esad'a çifte darbe

 

Suriye'de Esad rejimine yakınlığı ile bilinen ülkenin en önde gelen Sünni ailelerinde Tlas ailesine mensup iki komutan daha saf değiştirdi. Başkent Şam'ın Guta Şarkiyye banliyösünde konuşlu 10. Tümen 51. Tank Tugayı komutanları Suheyr ve Rami Tlas muhaliflere katıldığını açıkladı.   

Daha önce de aynı aileye mensup Cumhuriyet Muhafızları komutanlarından General Menaf Talas ve Komutan Abdurrezzak Talas, Esad yönetiminden ayrıldığını ilan etmişti.

 

EN BÜYÜK DARBE MENAF'TAN

Özellikle, bu ayın başında eski Suriye Cumhuriyet Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas'ın muhalf saflara geçmesi Esad'a büyük bir darbe olarak değerlendirilmişti.

Aynı zamanda Beşar Esad'ın askeri akademiden de arkadaşı olan Menaf Tlas, geçen hafta yaptığı açıklamada muhalefeti birleştirmeyi amaçladığını bidrimişti. Geçen hafta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşen Menaf Tlas'ın adı, Esad sonrası için lider adayları arasında geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya