Besmele çeken çocuk otobüsten atıldı!

Belediye otobüsünde besmele çeken 12 yaşındaki çocuk şöfor tarafından otobüsten atıldı.ABD'NİN New York kentinde 12 yaşındaki bir çocuk bindiği otobüste besmele çektiği için terörist ilan edildi ve şoför tarafından araçtan atıldı.Brooklyn Federal Mahkemes

Besmele çeken çocuk otobüsten atıldı!

Belediye otobüsünde besmele çeken 12 yaşındaki çocuk şöfor tarafından otobüsten atıldı.

ABD'NİN New York kentinde 12 yaşındaki bir çocuk bindiği otobüste besmele çektiği için terörist ilan edildi ve şoför tarafından araçtan atıldı.

Brooklyn Federal Mahkemesi'nde cuma günü açılan bir davada, Brooklynli Müslüman bir çocuk New York'taki otobüslerden birinin şoförünün kendisini dua ederken duyup 'terörist' olarak damgaladığını ve bunun üzerine otobüse binmesine izin verilmediğini iddia etti.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre olay, ismi açıklanmayan çocuğun, B36 otobüsünün Sheepshead Bay Road kavşağında durmasıyla metro kartını aramasıyla başlıyor. Çocuğun kartını ararken, 'Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla' şeklinde dua ettiği belirtiliyor.

Çocuğun avukatı Hyder Naqvi, bu sözleri duyan şoförün alarma geçip, çocuğa 'terörist' diyerek bağırdığını, çocuğu yola iterek arkasından otobüsün kapısını sertçe kapattığını söyledi. Naqvi, "Şoför, çocuğa ‘Otobüsten in" dedi ve 'Terörist' diye bağırdı" dedi. Naqvi, çocuğun olay sonrasında çok kırıldığını, yaşadığı derin travma yüzünden toplu ulaşımı kullanamaz hale geldiğini açıkladı. Çocuğun yaşının 12 olması nedeniyle davada ismi sadece baş harfleriyle 'C.S.' olarak geçiyor.

NYC Transit davayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya