"Beşiktaş" ikiye ayrıldı, batıyor

Rusya'nın Karadeniz kenti Soçi'de Tanzanya bayrağı taşıyan Türk kuru yük gemisi önceki gün karaya vurarak ikiye parçalandı. Rus güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu mürettebattan 10 kişi kurtarılırken, Gürcistan ve Karadağ vatandaşı kayıp iki mürettabatt

"Beşiktaş" ikiye ayrıldı, batıyor

Rusya'nın Karadeniz kenti Soçi'de Tanzanya bayrağı taşıyan Türk kuru yük gemisi önceki gün karaya vurarak ikiye parçalandı. Rus güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu mürettebattan 10 kişi kurtarılırken, Gürcistan ve Karadağ vatandaşı kayıp iki mürettabattan henüz haber alınamadı.

Gemide bulunan yakıtın çevreye zarar vermemesi için tahliye edilmeye başlandığı belirtildi.

Ria Novosti haber ajansına göre 13 Şubat tarihinde Karadeniz'de fırtına nedeniyle karaya vurarak ikiye ayrılan "Beşiktaş" adlı Türk kuru yük gemisinde 5'i Türk, 4'ü Gürcü, 2'si Azeri ve biri Karadağ vatandaşı olmak üzere 12 kişi bulunduğunu belirtilmişti.

Arama kurtarma çalışmalar sonucu mürettebattan 10 kişi kurtarılırken, Gürcistan ve Karadağ vatandaşlarının bulunabilmesi için çalışmalar sürüyor. Rus polisi bazalt çakıl taşı taşıyan geminin şiddetli fırtına yüzünden karaya vurarak ikiye ayrıldığını belirtti.

İkiye ayrılan geminin ön kısmı karadan 30-40 metre uzaklışırken, arka kısmı ise sahilden 500 metre uzaklaştığı kaydedildi. Arka kısmının battığı ile ilgili iddialar da dile getiriliyor.

Gemide ayrıca 17 ton mazotun bulunduğu belirtildi. Pazar ve pazartesi günü şiddetli fırtına nedeni ile yakıtın alınması mümkün olmazken, yakın tahliyesine bugün başlandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya