Beşar Esad konuştu

Beşar Esad, "Kimse kendi halkını öldürmez. Dünya üzerinde hiçbir hükümet, bir deli tarafından yönetilmiyorsa, kendi halkını öldürmez" dedi.Silahlı güçlerin ileri gitmiş olabileceğini kabul eden Esad, "şiddet eyleminin kuruma değil kişiye ait olduğunu" bel

Beşar Esad konuştu

Beşar Esad, "Kimse kendi halkını öldürmez. Dünya üzerinde hiçbir hükümet, bir deli tarafından yönetilmiyorsa, kendi halkını öldürmez" dedi.

Silahlı güçlerin ileri gitmiş olabileceğini kabul eden Esad, "şiddet eyleminin kuruma değil kişiye ait olduğunu" belirterek, "baskı uygulamak ile bazı sorumluların hatalı davranması arasında fark bulunduğunu" ifade etti.

BM'nin gösterilerin bastırılması sırasında 4 bin kişinin öldürüldüğüneilişkin açıklamasıyla ilgili olarak Esad, "ölenlerin çoğunun rejim karşıtı değil, yanlısı olduğunu" vurguladı.Esad, "BM'nin güvenilir bir kurum olduğunu kim söylüyor" diyerek, gösterilerin bastırılması sırasında 1100 asker ve polisin öldüğünü belirtti.

Suriye'ye yönelik yaptırımlar konusunda da Esad, "bunun yeni bir şeyolmadığını" söyledi ve "30-35 yıldır yaptırımların hedefi oluyoruz. Tecrite dilmedik. İnsanlar geliyor ve gidiyor, ticari anlaşmalar var, ne isterseniz var" diye konuştu.

 

"Bir demokrasi olduğumuzu asla söylemedik" diyen Esad, özellikle 9 ayda Suriye'de reformların yapıldığını da belirterek, "Bu, uzun zaman alıyor, tamolarak bir demokrasi olmak büyük olgunluk istiyor" ifadesini kullandı.Esad, "Halkı korumak için elimden gelenin en iyisini yaptım. Eniyisi yapılınca suçlu hissedilemez" diye konuştu.

Röportaj, Suriye'de dokuz ay önce başlayan olaylardan bu yana Esad'ın bir Amerikan medyasına verdiği ilk mülakat.ABC'den dün yapılan açıklamada, röportajın, kanalın 82 yaşındaki ünlümuhabiri Barbara Walters tarafından Şam'da yapıldığı belirtilmişti.

Mülakat yayımlanmadan önce içeriğiyle ilgili Arap medyasına sızan bilgilerde, Esad'ın, "sorumluluk bende değil, çünkü ben kral değil, devlet başkanıyım" dediği ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler