Berlusconi öldü öldü dirildi

İtalya'da Berlusconi hükümetinin kaderi belli oldu. Hükümetin düşürülmesi istemiyle muhalefet tarafından verilen gensoru, Parlamento'nun iki kanadında da reddedildi.Senato'daki güven oylamasını beklendiği gibi fazla zorlanmadan kazanan Berlusconi, Temsilc

Berlusconi öldü öldü dirildi

İtalya'da Berlusconi hükümetinin kaderi belli oldu. Hükümetin düşürülmesi istemiyle muhalefet tarafından verilen gensoru, Parlamento'nun iki kanadında da reddedildi.

Senato'daki güven oylamasını beklendiği gibi fazla zorlanmadan kazanan Berlusconi, Temsilciler Meclisi'nden ise sadece 3 oy farkla destek aldı.

Toplam sandalye sayısı 321 olan Senato'daki oylamaya 308 senatör katıldı. Güven oylamasında hükümet, 135 "hayır" oyuna karşı 162 "evet" ile güvenoyu aldı. Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini önderliğindeki İstikbal ve İtalya'ya Özgürlük Grubu'na mensup 11 senatör, Senato'daki oylamada çekimser kalmayı tercih etti.

Temsilciler Meclisi'nde hükümetin düşürülmesi istemiyle muhalefet tarafından verilmiş olan gensoru ise 314 "hayır" oyu  ile reddilirken, "evet" oylarının sayısı ise 311'de kaldı

KAVGA ÇIKTI

Temsilciler Meclisi'ndeki oylama sırasında FLI partisinden bir milletvekilinin Berlusconi'ye destek oyu vereceğini açıklamasının ardından vekiller arasında kavga çıktı. Çıkan tartışma nedeniyle oylamaya kısa süreliğine ara verildi.

PARLAMENTO ÖNÜNDE GÖSTERİ

Parlamenterler güven oylaması için toplandığı sırada Roma'da toplanan göstericiler, Berlusconi ve hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladı. İtalyan polisi, protestocuların parlamento binasına girmesini engelledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya