Belgesel Bulgaristan'ı Karıştırdı

İngiliz BBC televizyonunun yayımladığı, Bulgaristan'da bebek ticaretiyle ilgili belgesel ülkeyi karıştırdı.İngiliz gazetecileri, Varna kentinde bazı kişilerin, satın aldıkları bebekleri İngiltere'de 60 bin avroya sattığını tespit etti.Bulgaristan İçişleri

Belgesel Bulgaristan'ı Karıştırdı

İngiliz BBC televizyonunun yayımladığı, Bulgaristan'da bebek ticaretiyle ilgili belgesel ülkeyi karıştırdı.

İngiliz gazetecileri, Varna kentinde bazı kişilerin, satın aldıkları bebekleri İngiltere'de 60 bin avroya sattığını tespit etti.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, yayın üzerine BBC'den resmi bilgi alındığını bildirdi.Bakanlığın basın merkezinden yapılan açıklamada, BBC'den alınan verilere dayanarak, bebek ticareti yapan bazı kişilerin kimliğinin belirlendiği, filmde adı geçen, daha önceleri Almanya'da insan kaçakçılığı yapmak ve sahte kimlik kullanmaktan 18 ay hapis yattığı belirlenen 47 yaşındaki "Hasan Recep Hasan" adlı kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ayrıca belgeselde görüntülenen bebek tacirlerinin sürekli kimlik değiştirdiği ve bu zanlının eskiden "Hari Aleksiev Hristov" adını kullandığı ifade edildi.

Hasan'ın, müşteri gibi davranan BBC ekibiyle yaptığı görüşmelerde, her birini 60 bin avrodan satmaya çalıştığı iki bebeğin fotoğraflarını gösterdiği bildirildi. Varna otogarı yakınlarında bar işleten Hasan, daha önce Almanya ve Norveç'e Bulgar bebekleri sattığını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınan Hasan'ın faaliyetleri ve olası suç ortaklarıyla ilgili çok yönlü soruşturma açıldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya