Başbakanı tehdit eden yakalandı

 Yakalanan kişinin Danimarkalı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu bildirildi. Yakalanan şahsın, Başbakanlıkta görevli bir memura, Başbakan Helle Thörning'in evini havaya uçurmak istediğini, ayrıca Norreport tren istasyonunu da havaya uçuracağını söy

Başbakanı tehdit eden  yakalandı

 

Yakalanan kişinin Danimarkalı olduğu ve psikolojik sorunları bulunduğu bildirildi. Yakalanan şahsın, Başbakanlıkta görevli bir memura, Başbakan Helle Thörning'in evini havaya uçurmak istediğini, ayrıca Norreport tren istasyonunu da havaya uçuracağını söylemesi üzerine yakalandığı bildirildi. 

 

Kopenhag Emniyet Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında "yakalanan şahsın psikolojik rahatsızlığı var. Ancak tehditlerini ciddiye almak zorundayız. Başbakan Helle Thörning Schmidt'in evi ve yaşadığı cadde ile Norreport tren istasyonunu havaya uçurmak istediğini söylemiş. Şahıs daha önce de Kopenhag'da bazı adresleri havaya uçuracağını söylediği için yakalanmış daha sonra tedavi cezası almıştı"denildi.

 

Başbakan Helle Thörning Schmidt'in 1 Mayıs'ta konuşma yaptığı Felledparken'da da bombalı saldırı yapılacağı ihbarında bulunulmuş ancak ihbar asılsız çıkmıştı. Polis iki olayın birbiri ile bağlantısı olmadığını açıkladı. Başbakan Schmidt ise yakalanan şahısla ilgili bir açıklama ya da yorum yapmak istemediğini, her şeyin polisin kontrolü altında olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya