Başbakan 6 ülkenin 1 numarası

 Pew Araştırma Merkezi'nin 6 Müslüman ülke üzerinde yaptığı araştırmada Türkiye Ortadoğu'da demokrasiye en fazla katkıda bulunan ülke seçilirken, Erdoğan'a ise özel yer ayrıldı.  ABD'deki Pew araştırma merkezinin 6 Müslüman ülkede yaptığı ankete göre, Tür

Başbakan 6 ülkenin 1 numarası

 

Pew Araştırma Merkezi'nin 6 Müslüman ülke üzerinde yaptığı araştırmada Türkiye Ortadoğu'da demokrasiye en fazla katkıda bulunan ülke seçilirken, Erdoğan'a ise özel yer ayrıldı.

 

 

ABD'deki Pew araştırma merkezinin 6 Müslüman ülkede yaptığı ankete göre, Türkiye, Ortadoğu'da demokrasiye en fazla katkıda bulunan ülke olarak görülürken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da en popüler lider konumunda yer alıyor. 

 

Merkezin daha geniş kapsamlı 21 ülkeyi içeren, ''Bahar 2012 Küresel Tutumlar Projesi''nin bir bölümünü oluşturan araştırmadan, Müslüman ülkelerin Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a bakışıyla ilgili de çarpıcı sonuçlar çıktı. 

 

Lübnan, Türkiye, Mısır, Tunus, Ürdün ve Pakistan'da yapılan anketlere dayanan araştırma, Pakistan hariç tüm diğer ülke halklarının, Türkiye'yi, Ortadoğu'da demokrasiye en fazla destek veren ülke olarak gördüğünü ortaya koydu. 

 

Araştırmaya katılan Mısırlıların yüzde 78'i, Tunusluların yüzde 74'ü, Ürdünlülerin yüzde 70'i ve Lübnanlıların yüzde 49'u, Türk hükümetinin Ortadoğu'da demokrasiye en fazla yararı dokunan hükümet olduğu yönünde görüş bildirdi. Bu ülkelerden sadece Pakistan'da çoğunluk, yüzde 52'yle, demokrasiye en fazla katkının Suudi Arabistan hükümeti tarafından ortaya konulduğunu düşünüyor. 

 

Araştırmaya katılan ülkelerin halkları arasında en popüler lider ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. 6 ülkeden gelen sonuçların ortalaması alınarak oluşturulan verilere göre, Erdoğan, yüzde 65 oranla en popüler lider konumunda. Erdoğan'ın popülaritesini yüzde 58'le Suudi Arabistan Kralı Abdullah, yüzde 39'la İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yüzde 11'le Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed izliyor. Ankete göre, Erdoğan'a en fazla Ürdünlüler (yüzde 76), Tunuslular (yüzde 74) ve Mısırlılar (yüzde 71) olumlu hisler besliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya