Barzani IŞİD’e meydan okudu!

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani, Kerkük ve civarındaki o bölgelere giren Peşmerge güçlerinin çekilmeyeceğini söyledi.Erbil’e ziyaret düzenleyen İngiltere Dışişleri Bakanı Willam Hague ile görüşen Mesud Barzani, görüşmenin ardından d

Barzani IŞİD’e meydan okudu!

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani, Kerkük ve civarındaki o bölgelere giren Peşmerge güçlerinin çekilmeyeceğini söyledi.

Erbil’e ziyaret düzenleyen İngiltere Dışişleri Bakanı Willam Hague ile görüşen Mesud Barzani, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Federal hükümetin anayasadaki 140. maddeyle ilgili sorunu çözmesi için 10 yıl beklediklerini ifade eden Barzani, “Irak kuvvetleri bölgeden çekilince, bu bölgelerin güvenliğini sağlamak ve teröristlerin eline geçmesini engellemek için Peşmergelerin bu bölgelere girmesi gerekti. Biz şimdi 140. maddeyi uyguladık ve bu konuda artık tartışmayacağız. Girdiğimiz yerlerden geri çekilmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

UZLAŞI HÜKÜMETİ ÖNERDİ

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ise Irak’taki bütün azınlıkları kapsayan bir hükümet kurulması gerektiğini vurguladı. Hague, aynı zamanda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün ideolojik görüşünü kınadı. Hague, “Teröristlerin alçak ideolojisini reddeden kararınızda sizin arkanızdayız. Dün Bağdat’ta da belirttiğim gibi Irak’ta herkesi kapsayan bir hükümet kurulması gerekiyor. En etkili politik ve güvenlik ortamını oluşturmak için en kısa sürede bu yapılmalı” şeklinde konuştu. Hague konuşmasında ayrıca, “Hiçbir ülke Irak’ta kimin başbakan olacağını söyleyemez. Ama biz ülkedeki bütün halkları temsil edecek bir hükümet kurulduğunu görmek istiyoruz” dedi.

Görüşme Hague’in, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yaptığı görüşmeden bir gün sonra gerçekleştirildi. Hague daha önce yaptığı açıklamada, İngiltere tarafından Irak’a herhangi bir askeri operasyon yapılmayacağını belirtmişti. Buna karşın Hague, operasyon danışmanları ve keşifçilerden oluşan bir ekibin Bağdat’a geldiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya