Bartholomeos papa törenine katılacak

 Törende Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ temsil edecek. Törene birçok ülkeden devlet adamları katılacak. 1054 yılından beri ilk defa Fener Rum Patriği de törende bulunacak. Patrik Bartholomeos, Papa Francis'in seçilmesinin ve resmen görevine b

Bartholomeos papa törenine katılacak

 

Törende Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ temsil edecek. Törene birçok ülkeden devlet adamları katılacak. 1054 yılından beri ilk defa Fener Rum Patriği de törende bulunacak. Patrik Bartholomeos, Papa Francis'in seçilmesinin ve resmen görevine başlamasının çok önemli bir olay olduğunu, bu nedenle Vatikan'da düzenlenecek törenlere şahsen katılacağını belirtti.
 
İLİŞKİLER BİN YIL ÖNCESİNE DÖNÜYOR 
 
Patriklik Sözcüsü Peder Dositheos da ziyaretin bin yıllık bir ilk olacağını kaydetti. İki kilise arasındaki münasebetlerin yavaş yavaş normalleştiğini belirten Peder Dositheos, "11. yüzyıldan evvel bir Papa seçilip de tahta çıktığı zaman ya İstanbul'dan Patriğin kendisi giderdi ya da temsilci gönderirdi. Bugünkü durum eskiye dönüşün işareti" dedi. Bu aşamada iki kilisenin birleşmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Dositheos "Bu Patrik ve Papa'nın alacağı bir karar değildir. Tüm kilise yani ruhani meclisler bu kararı alabilir" dedi. Sözcü, ayinden sonra Patrik ve Papa'nın birer konuşma yapacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler