Barınmaevinden Kaçtılar

Türkiye-Yunanistan sınırında sınır devriyeleri ve jandarma tarafından yakalandıktan sonra Tunca Kışlası Barınmaevine gönderilen mülteciler, barınmaevinin duvarını delerek kaçtı. Yaklaşık 700 mültecinin bulunduğu barınmaevinde duvarı delen 80 mülteci firar

Barınmaevinden Kaçtılar

Türkiye-Yunanistan sınırında sınır devriyeleri ve jandarma tarafından yakalandıktan sonra Tunca Kışlası Barınmaevine gönderilen mülteciler, barınmaevinin duvarını delerek kaçtı. Yaklaşık 700 mültecinin bulunduğu barınmaevinde duvarı delen 80 mülteci firar etti. Firar eden mültecilerden bir kısmı tekrar yakalanırken, diğerlerinin yakalanması için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 03.00 sıralarında bulundukları barınma evinin alarm sistemini devre dışı bırakan mülteciler duvarı delerek firar etti. Mültecilerin kaçtığını fark eden polis ekipleri destek ekip çağırarak kaçan mültecilerin bir kısmını yakaladı. Duvarı delerek kaçmaya çalışan mültecilerden bazıları barınma evinin etrafından bulunan dikenli tellere takılarak yaralandı. Barınma evinden 80 mültecinin firar ettiği tahmin edilirken kesin rakam barınma evinde tutulan mültecilerin sayım

yapılmasından sonra belli olacak. Barınma evinde Afganistan, Pakistan, İran, Irak, Cezayir, Filistin, Moritanya, Çin ve Hindistan uyruklu yaklaşık 700 mülteci bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya