Barcelona'da Türk Günü etkinliği

 İspanya'nın başkenti Madrid'de geçtiğimiz hafta bir Türk Günü düzenleyen Casa Turca (Türk Evi) derneği, bir benzeri progamı bu hafta Barcelona Üniversitesi'nde organize etti.Üniversitenin Paraninfo del Edificio Histórico salonunda yapılan etkinlikte, Tür

Barcelona'da Türk Günü etkinliği

 

İspanya'nın başkenti Madrid'de geçtiğimiz hafta bir Türk Günü düzenleyen Casa Turca (Türk Evi) derneği, bir benzeri progamı bu hafta Barcelona Üniversitesi'nde organize etti.

Üniversitenin Paraninfo del Edificio Histórico salonunda yapılan etkinlikte, Türkiye uzmanı İspanyol akademisyenlerin verdiği konferanslar ve sema gösterisi yer aldı.

 

Casa Turca temsilcisi Temirhan Naziri açılış konuşmasını yaparken, Barcelona'nın Autonoma Üniversitesi Profesörü Francisco Veiga da "Türk laboratuvarı: On asırlık fikirler" başlıklı sunum yaptı.

 

İspanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından CIDOB'da Akdeniz ve Orta Doğu üzerine araştırma yapan Eduard Soler Lecha ise "Türkiye: AB adayı, bölgesel güç ve global aktör" başlıklı konuşmasında, Türkiye'nin son dönemde yaptığı sıçramaya dikkat çekti.

 

Daha sonra söz alan Barcelona Sufi Enstitüsü Direktörü Halil Barcena, Mevlana'dan Yunus Emre'ye Türk sufizminin edebi ve manevi mirası üzerine bir konuşma yaptı.

 

Konferansın ardından Halil Barcena'nın başkanlık ettiği Usaq grubu Türk tasavvuf müziği icra etti ve Sema gösterisi düzenledi.

 

Programa katılanlar arasında yapılan çekilişte talihli bir kişiye Türk Haya Yolları'nın sponsorluğunda Türkiye bileti hediye edilirken, 3 kişiye ise Barcelona'nın en güzel Türk restoranlarından Hitit Restaurant Turc'tan yemek çeki verildi.

 

Barcelona Üniversitesi'ndeki Türk Günü etkinliğinin sonunda katılımcılara Türk çayı ve baklava ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya